IJssellandziekenhuis

IJsselland heeft keurmerk "zorg bij dikke darmkanker"

29 June 2010
keurmerk zorg bij dikke darmkanker

Het IJsselland Ziekenhuis heeft het keurmerk "zorg bij dikke darmkanker" ontvangen. Het keurmerk wordt toegekend door de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). De NFK kent het keurmerk toe aan ziekenhuizen die de zorg rondom mensen met dikke darmkanker goed hebben georganiseerd. Kankerzorg is complex en hoe beter de organisatie, hoe beter de zorg. Het keurmerk houdt onder andere in dat een ziekenhuis artsen en verpleegkundigen heeft die in kankerzorg zijn gespecialiseerd en samenwerkt met huisartsen en thuiszorg.

Specialistische kankerzorg
De toekenning van het keurmerk betekent dat het IJsselland Ziekenhuis voldoet aan een aantal voorwaarden. Zo heeft het ziekenhuis gespecialiseerde verpleegkundigen zoals oncologieverpleegkundigen, stomaverpleegkundigen en een GIO-verpleegkundige (gespecialiseerd in kanker aan het spijsverteringkanaal) en artsen die zijn gespecialiseerd in kankerzorg. Alle patiënten met kanker worden iedere week besproken in het multidisciplinaire team in het ziekenhuis. Bovendien werken zorgverleners en afdelingen samen met bijvoorbeeld huisarts en thuiszorg. Patiënten ontvangen de juiste informatie op het juiste moment en zorgverleners hebben aandacht voor de mens achter de patiënt. Patiënten en hun naasten worden verwezen naar maatschappelijke of psychische hulp als dat nodig is of als zij dat willen, zoals naar Stichting De Vruchtenburg in Rotterdam.

Speerpunt Maag-, Darm en Leverziekten
Het IJsselland Ziekenhuis is blij met dit keurmerk, maag-, darm- en leverziekten is het speerpunt van het IJsselland Ziekenhuis. Patiënten komen van ver buiten deze regio voor de MDL-artsen en -chirurgen naar het IJsselland. MDL staat landelijk al 5 jaar achter elkaar op de eerste plaats.

---