Gemeente Kampen

EUR 75.000,- subsidie voor nieuwbouwproject in Het Onderdijks

29-06-2010
De gemeente Kampen krijgt vanuit de `Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten 2009, derde tranche' een subsidie van EUR 75.000. Deze subsidie wordt verstrekt door het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) en is bestemd voor de realisatie van vijftien woningen in Het Onderdijks.

Dit is één van de nieuwbouwprojecten binnen de gemeente Kampen, die als gevolg van de economische crisis vertraging heeft opgelopen. De belangrijkste reden hiervoor is de terughoudende opstelling van kopers en vermogenverstrekkers. De stimuleringsregeling is bedoeld om de teruggang in de bouwproductie en de daardoor ontstane terugval van werkgelegenheid te beperken. De financiële bijdrage maakt het mogelijk om toekomstige kopers van een nieuwbouwwoning tegemoet te komen.

Wethouder Wonen Jan Wieten is blij met de subsidie: "Dit is goed nieuws voor zowel de gemeente Kampen als de potentiële kopers. Wij kunnen nu een leuke `aanbieding' doen en dat kan geïnteresseerden net de mogelijkheid geven om alsnog een huis te kopen".

Voorwaarden
Een voorwaarde voor het ontvangen van de subsidie is, dat de bouwkundige werkzaamheden voor 31 december 2010 verder gaan of gestart worden. Omdat er voor dit project al een bouwvergunning is verleend, levert dit naar verwachting geen problemen op. Gemeenten konden tot 10 mei 2010 aanvragen indienen voor de stimuleringsregeling.

Laatste ronde
De landelijke overheid heeft binnen het pakket crisismaatregelen (Crisis- en Herstelwet) maximaal 395 miljoen euro gereserveerd voor woningbouwprojecten. In de eerste subsidieronde heeft Kampen EUR 252.000 gekregen voor het project Kulturhus. In de tweede ronde heeft Kampen EUR 310.740 gekregen voor De Graafschap, Het Bos en Prefabo. Met de derde en laatste ronde is het budget verdeeld over de gemeenten.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |