Gemeente Kampen

Gemeente Kampen breidt energiesubsidieregeling uit

29-06-2010

Energielabel en maximaal EUR 5.200 subsidie voor particuliere woningen De gemeente Kampen bestemt EUR 200.000 voor uitbreiding van de subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen. De nieuwe regeling is erop gericht om het energieverbruik van oudere woningen terug te dringen. De nieuwe regeling loopt vanaf 1 september 2010 tot 31 december 2012 of zolang het budget toereikend is.

Woningeigenaren met een woning van voor 1996 kunnen voor EUR 200 een energielabel voor de eigen woning krijgen en een advies om het energielabel met twee klassen te laten stijgen. Bij uitvoering van de voorgestelde maatregelen krijgt de eigenaar de eigen bijdrage terug en 20 procent van de investering tot maximaal EUR 5.000.

Naast het leveren van advies op maat, begeleidt de onafhankelijke energieadviseur de aanvrager bij de rest van het traject; van het aanvragen van subsidies tot de uitvoering van de benodigde maatregelen door goede aannemers en installateurs.

Wethouder Pieter Treep: "Door het uitbreiden van de bestaande regeling kunnen wij inwoners helpen bij het terugdringen van het energieverbruik. Daarnaast geeft de uitvoering van energiebesparende maatregelen een extra impuls aan de lokale economie."

Duurzaamheidslening
Naast de uitbreiding van de bestaande regeling is een advies in voorbereiding voor het verstrekken van duurzaamheidsleningen. Met een dergelijke lening kan de eigenaar van een woning de uit te voeren energiebesparende maatregelen onder gunstige voorwaarden financieren. Naar verwachting neemt het college hierover in de maand juli een besluit.

Bestaande regeling
Sinds 2009 heeft de gemeente Kampen al een subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen voor bestaande en nieuwe woningen. Op grond van deze regeling kan een bijdrage worden aangevraagd voor zonnepanelen, zonneboilers en warmteterugwinning uit afvalwater. Ook de provincie Overijssel levert een bijdrage aan zowel de bestaande als de nieuwe regeling.

Meer informatie
Meer informatie over de nieuwe regeling verschijnt eind augustus in weekblad de Brug en op www.kampen.nl. Vanaf dat moment kunnen belangstellenden zich aanmelden. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |