Gemeente Geldermalsen

Van Hoenderik tot Heerepeer

Prachtig boekwerkje over het leven in en rond de fruitboomgaard in het Rivierengebied
In het kader van het project 'Oral history' heeft de Stichting Landschapsbeheer Gelderland onlangs een prachtig boekwerkje uitgegeven, waarin vanuit verschillende invalshoeken de historie van de fruitteelt in het Rivierengebied wordt belicht.

'Van Hoenderik tot Heerepeer' omvat zevenentwintig verhalen van landarbeiders en boeren die vroeger hun brood in het fruit verdienden. Mooie verhalen over o.a. de gele Californische pap, armoede en welvaart in de fruitteelt, melige Notarisappels, hard werken en natuurlijk de pluk.

Deze uitgave is mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van het Steunpunt Hoogstamfruit en de hierbij aangesloten gemeenten Geldermalsen, Buren, Druten, Beuningen, West Maas en Waal, Zaltbommel, Culemborg en Maasdriel en de Nationale Postcode Loterij.

Het boekwerkje telt 120 pagina's en is te bestellen via de website van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland:
http://www.landschapsbeheergelderland.nl/. Kosten: EUR 7,50.


---

--------------------

Oral history is een methode van historisch onderzoek, waarbij over een bepaald onderwerp de persoonlijke ervaringen van mensen worden vastgelegd. Dat kan dus betekenen dat sommige feiten niet kloppen met wat historisch is vastgelegd, maar dat is bij oral history niet zo belangrijk. Het gaat niet direct om de feitenjacht, maar om de beleving van mensen, als levende geschiedenis. Het levert in dit geval prachtige verhalen op over het leven van alledag in het Gelderse landschap.
---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
e-mail: info@geldermalsen.nl
Fax: (0345) 573 258