Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Afschrift brief de Waddeneilanden m.b.t. overdracht gronden Staatsbosbeheer

29 juni 2010 - kamerstuk

Kamerbrief met een afschrift van het antwoord van de minister op een eerdere brief van de Waddeneilanden. De Waddeneilanden zonden eerder een inventarisatie van gronden die voor overdracht in aanmerking komen.

Geachte Voorzitter,

In haar brief van 24 juni 2010 vraagt de Vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit mij om een reactie op de brief van de Waddeneilanden met betrekking tot de overdracht van de grond.
Als reactie hierop stuur ik u hierbij een afschrift van mijn antwoord op de brief van de Waddeneilanden.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,

G. Verburg

Geachte heren Visser en Dijkstra,

Ik heb uw brief van 21 juni 2010 over de overdracht van gronden van Staatsbosbeheer ontvangen. Ik constateer dat u de inventarisatie met de nodige voortvarendheid hebt opgepakt.
In mijn brief aan u van 1 juni 2010 (kenmerk NLP.2010-1964) heb ik voorgesteld dat u de inventarisatie eerst met Staatsbosbeheer bespreekt. Ik vraag u daarom om over uw inventarisatie contact op te nemen met Staatsbosbeheer en gezamenlijk in goed overleg te kijken waar u overeenstemming over kunt bereiken. Vervolgens zal ik de lijst met over te dragen gronden welwillend bezien.
Ik constateer overigens in uw lijst dat u bij veel stukken grond voorstelt om die om niet over te dragen. Dit past niet binnen de voorwaarden van het rijksfinanciële beleid. Overdracht van grond dient plaats te vinden tegen een reële marktprijs.
Ten aanzien van uw verzoek om de bekostiging van een wetenschappelijk onderzoek, stel ik voor dat u dit idee - los van het erfpachtdossier - samen met Staatsbosbeheer verkent als mogelijk onderdeel van de gezamenlijke ontwikkelagenda.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,

G. Verburg