Ingezonden persbericht


Film & Entertainment

PERSBERICHT(7/6/10): DVD/Blu-ray release 'The Battle of Passchendaele' op 29/6/10

The Battle of Passchendaele

Canadees oorlogsdrama over Wereldoorlog I

Op 29 juni komt The Battle of Passchendaele uit op DVD en Blu-ray. Dit indrukwekkende oorlogsdrama van de Canadese regisseur Paul Gross is gebaseerd op de verhalen van zijn getraumatiseerde grootvader. Die vocht tijdens Wereldoorlog I in de gruwel van een van de bloedigste veldslagen ooit: de Slag bij Passendale.

Najaar, 1917. De jonge sergeant Michael Dunne (Paul Gross) reist naar het front om er aan de zijde van zijn zwager te vechten in het niemandsland van de Westhoek. Na vier maanden van keiharde gevechten tegen de Duitsers weten de Canadese troepen het Belgische stadje Passchendaele in te nemen...

Zo'n 450 000 geallieerden lieten het leven in Passendale. Een overweldigend aantal, zeker in verhouding tot de slechts acht kilometer die het front toen verschoven is. Kerkhoven met meer dan 12 000 graven, waarvan 70% van onbekenden, getuigen van de gruwel van toen.

The Battle of Passchendaele ontving wereldwijd positieve reviews omwille van de levensecht gefilmde oorlogsscenes. Een knap verfilmd stuk wereldgeschiedenis, gedeeltelijk opgenomen in onze eigen achtertuin. Niet te missen!




Ingezonden persbericht