ONNTO lanceert 4-Bay SMART RAID


Combinatie van verschillende RAID configuraties

DEVENTER, 20100629 -- Signo Distribution, distributeur van opslag- en multimediaproducten kondigt de directe beschikbaarheid aan van de ONNTO SMART RAID RC-M4DJ in Nederland. Deze 4-Bay SMART RAID is uniek omdat hij de gebruiker eenvoudig verschillende RAID configuraties laat combineren. ONNTO richt zich met het SMART RAID systeem op de SOHO professional en kleine bedrijven.

De 4-Bay SMART RAID laat de gebruiker verschillende RAID configuraties combineren. Het is nu voor het eerst mogelijk om bij voorbeeld schijf 1 en 2 te spiegelen en tegelijkertijd schijf 3 en 4 in RAID 0 aan elkaar te koppelen. Hierdoor ontstaat een enorme vrijheid om het apparaat in te delen. Nog een voorbeeld: de eerste drie schijven worden in RAID 5 geconfigureerd; de laatste schijf krijgt een eigen partitie en kan - indien gewenst - door de gebruiker mee naar huis worden genomen.

Het ONNTO SmartGuider ontwerp maakt de installatie van vaste schijven, het verwijderen en insteken een fluitje van een cent. Het maakt het zonder inspanning traploos positioneren en hot-swappen van een vaste schijf mogelijk. Het design zorgt voor efficiënte afvoer van de hitte: de HDD's staan rechtop, waardoor de luchtcirculatie maximaal is en de lucht via de openingen wordt uitgeblazen. De aluminium behuizing en geluidsarme ventilatoren doen de rest.

Daarnaast staat het SMART RAID systeem natuurlijk garant voor robuust storage management, onder JBOD, RAID 0 (striping), RAID 1 (mirroring), overbruggen, RAID 5 en RAID 1 + 0. De gebruiksvriendelijke user interface vereenvoudigt de configuratie: door het indrukken van een paar knopjes op het display wordt het systeem ingesteld en gecontroleerd. Vervolgens doet het apparaat zijn werk; de gebruiker hoeft er niet meer naar om te kijken.

De RAID MASTER Graphic User Interface (GUI) zorgt ervoor dat gebruikers gecompliceerde RAID applicaties gecentraliseerd en effectief kunnen overzien. Met de RAID MASTER kan de gebruiker meerdere RAID taken configureren, het waarschuwingssysteem - dat ieder mogelijk probleem op het systeem rapporteert - activeren en opslagactiviteiten aanpassen. De algemene informatie van alle ingestoken vaste schijven, het RAID systeem zelf en de basis RAID functies wordt op het scherm weergegeven. Het systeem is in staat om meer dan 2 TB HDD's op te slaan.

Prijs en beschikbaarheid
De ONNTO SMART RAID RC-M4DJ is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij A-Mac online, Azerty en Videobewerken.nl tegen een adviesprijs van € 299,- inclusief BTW.

Onnto is een niche technology specialist die kosteneffectieve storage-oplossingen van hoge kwaliteit aan PC en MAC gebruikers levert. Meer dan 20 jaar ervaring en expertise in R&D garanderen betrouwbare producten, onder andere 2.5" en 3.5" HDD enclosures, RAID en NAS. Informatie over Onnto: www.onnto.com.

Over Signo
Signo Distribution Holland B.V, is opgericht in 2002 als distributeur voor opslag- en multimediaproducten. Het hoofdkantoor van Signo bevindt zich in Deventer, daarnaast heeft Signo vestigingen in België, Duitsland en Polen. In de Benelux is Signo toonaangevend op het gebied van multimedia distributie. Merken die door Signo gevoerd worden: onder andere Data Robotics, Netgear, Onnto, Revo en Woxter. Meer informatie: www.signodistri.eu .





Ingezonden persbericht