ICSA Labs beloont de Norman Network Protector


HOOFDDROP, 20100629 -- Norman kondigt vandaag aan dat Norman Network Protection (NNP) - de anti-malware appliance die als Gateway gebruikt kan worden of tussen de netwerk nodes geplaatst kan worden om bedreigingen van binnenuit te blokkeren - het eerste certificaat voor inline detectie van malware heeft ontvangen van ICSA Labs, een onafhankelijke divisie van Verizon Business.

"Inline detectie technologieën bieden organisaties bescherming tegen malware dreigingen in het eigen netwerk, juist voor gevoelige productieomgevingen waar men geen traditionele beveiligingsproducten kunnen/mogen gebruiken" zegt Andrew Hayter, antimal-code program manager van ICSA Labs.

"Het wordt steeds belangrijker dat beveiligingsproducten goed getest worden door een "third-party" certificatie partij zoals ICSA Labs, om te controleren of de hoge kwaliteits- en betrouwbaarheids- standaarden worden gehaald. In dit geval kan ICSA Labs bevestigen dat Norman Network Protection (NNP) voldoet aan de hoge eisen en dat dit organisaties beter helpt te beschermen tegen bedreigingen van binnenuit".

De meeste malware programma's zijn gefocust op het stoppen van dreigingen bij de Gateway, terwijl er steeds meer dreigingen optreden bij mobiele apparatuur zoals bij laptops en USB apparaten verbonden aan LAN segmenten. De extreem snelle NNP appliance gebruikt sterke malware detectie en analyse technologieën om een real-time bescherming tussen netwerk nodes te realiseren die proactief beschermd tegen de dreigingen van binnenuit.

Vele protocollen worden er gescand om kwaadaardige programma's af te vangen en het netwerk schoon te houden en het netwerkverkeer veilig en efficiënt te laten passeren. NNP draait op Linux om de `throughput' en de beschikbaarheid te optimaliseren. NNP is beschikbaar als software oplossing en als antimalware appliance, gebaseerd op Dell OEM servers.

Naast onafhankelijkheid van Netwerk topologieën en transparantie t.o.v. andere netwerkapparaten, gebruikt de NNP de krachtige Norman SandBox® en DNA Matching technologieën om nieuwe malware te detecteren en worden meerdere protocollen te onderzocht op dreigingen, en verlaagt latency door het binnenkomende en uitgaande dataverkeer "on-the-fly" te scannen.
Norman DNA Matching is een nieuwe proactieve technologie om virale profielen van alle soorten kwaadaardige programma's te identificeren en werkt in combinatie met Norman's gepatenteerde SandBox® technologie.

De NNP ondersteunt Gigabit Ethernet capaciteit op meerdere protocollen en levert hoge performance inbound en outbound realtime scans op CIFS en SMB, Windows protocollen en HTTP, FTP, SMTP, POP3, RPC, TFTP en IRC.

Om een NNP white paper te downloaden en toegang te verkrijgen tot case studies en ander materiaal bezoekt u:  www.norman.com/manufacturing/nl

Over ICSA Labs
ICSA Labs is een onafhankelijke divisie van Verizon Business, een onderdeel van Verizon Communications (NYSE:VZ). ICSA Labs biedt onafhankelijke testen en certificeringen van beveiligingsproducten. Bedrijven vertrouwen op ICSA Labs voor geautoriseerde en objectieve keuringen van producten op et gebied van naleving en betrouwbaarheid.
Meer informatie: www.icsalabs.com

Voor informatie:
Michael Theuerzeit, Product Marketing Manager van Norman Benelux, Tel.: +31 (0)23 78 90 222, marketing@norman.nl





Ingezonden persbericht