Ingezonden persbericht



PERSBERICHT
Amsterdam, 16 juni 2010

Pakhuis de Zwijger luidt de zomer in met Joint Venture

Op dinsdag 29 juni, woensdag 30 juni en donderdag 1 juli presenteert Pakhuis de Zwijger 'Joint Venture'. Met dit driedaagse evenement sluiten we het culturele seizoen 2010 op feestelijke wijze af. Joint Venture: het beste van een heel seizoen Pakhuis de Zwijger in drie dagen!

Als platform voor creatie en innovatie (co)produceert Pakhuis de Zwijger maandelijks een groot aantal live talkshows over uiteenlopende onderwerpen, van design tot stedelijke ontwikkeling, van gaming tot muziek en bewegend beeld. De focus bij deze progamma's is om creatieven met elkaar te verbinden.

Joint Venture; dinsdag 29 en woensdag 30 oktober, donderdag 1 juli Pakhuis de Zwijger Amsterdam
Piet Heinkade 179
gratis entree, aanmelden via www.dezwijger.nl/jointventure

Dag 1: Meet the Creatives
Joint Venture opent op dag 1 met de Tafel van 500. Een enorm lange tafel diner met (bijna) iedereen uit de creatieve industrie aanwezig.

Dag 2: Design the Change
Pakhuis de Zwijger zoekt met BNO, Items, Butterfly Works, DDiD, Streetlab en Women Inc. de grens op van esthetisch en functioneel ontwerp dat in dienst staat van een maatschappelijke boodschap. Guus Beumer (directeur Marres en NAiM/Bureau Europa) trapt het programma af: wat is 'ontwerp voor de echte wereld'? Joep en Jeroen Verhoeven (Demakersvan) wonnen de Toon van Tuijl designprijs met hun 'Lace Fence': een metalen hek dat van kant gemaakt lijkt. Hans Wolbers (Lava) voert met www.freemagenta.nl een bevrijdingsstrijd voor de kleur Magenta die gegijzeld wordt door T-Mobile. Noor Wentholt (Ignoor) ontwerpt leerproducten samen met ambachtslieden in Kenia. Pepijn Zurburg (Designpolitie) maakt een dagelijkse designcolumn voor de Volkskrant en vertelt ons hoe hij tegen de wereld aan kijkt.

Dag 3: Check the Technique
Gamelab, Beamlab, Musiclab en Bright Night presenteren op donderdag 1 juli 'Check the Technique!' Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van gaming, muziek en mediakunst? Laat je deze avond inspireren, discussieer mee, ontdek en probeer het zelf uit in het testlab! MUZAR laat hun werk voor Splintercel van Ubisoft zien en informeert over mobile internet en augmented reality. Submarine maakte een interactieve thriller waarin film, animatie en documentaire samensmelten. David Lemereis (Bright) en Steven Saunders (Gamekings) bespreken de laatste gadgets, instrumenten en game accessoires. DJ/ producer Snelle Jelle legt uit hoe je vanuit samples een track maakt en sluit avond feestelijk af met een live performance.

Voor het volledige programma zie www.dezwijger.nl/jointventure


---

Noot voor redacties

Bij deze bent u van harte uitgenodigd voor Joint Venture: het driedaagse evenement Joint Venture waarmee Pakhuis de Zwijger het culturele seizoen afsluit.
We stellen het zeer op prijs als u deze informatie opneemt in uw blad en/of uw website en verspreid in uw netwerk. Voor meer informatie en high res beeld kunt u contact opnemen met Pakhuis de Zwijger, afd. communicatie Muriëlle Woudenberg. Tel. 020 624 6380 of Murielle@dezwijger.nl .