Ingezonden persbericht



Nijmegen, 24 juni 2010

Feestweek Maartenshoeve van start

De Maartenshoeve, een gespecialiseerde manege in Nijmegen voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking, bestaat 40 jaar. Dit wordt gevierd tijdens de feestweek van 29 juni tot en met 6 juli. Deze week staat bol van activiteiten voor kinderen, hun ouders en alle andere mensen die eens een kijkje willen nemen op de Maartenshoeve.

Het is een week lang feest op de Maartenshoeve. Op dinsdag 29 juni wordt het feest afgetrapt door een voorstelling van theatergroep Hilaria en is er een producten- en dienstenveiling waarvan de opbrengst direct naar de Maartenshoeve gaat. Verder wordt er een bouwdorp gerealiseerd met kindvriendelijke materialen, zodat kinderen (met en zonder beperking) met elkaar kunnen spelen.

De hele week is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij de knutseltafel, een ritje te maken in de koets, te knuffelen met konijnen en spelletjes te doen.

Scholenproject

Leerlingen van reguliere basisschool De Sterredans uit Nijmegen en leerlingen van de St. Maartenschool steken samen hun handen uit de mouwen tijdens het scholenproject. In koppels gaan zij tijdens de feestweek aan het werk in het bouwdorp. In aanloop naar de feestweek gingen leerlingen van de Sterredans met behulp van een lespakket en gastlessen van de Maartenshoeve, aan de slag met het thema gehandicapt zijn.

Maartenshoeve

De Maartenshoeve is een gespecialiseerde manege in Nijmegen voor kinderen met een lichamelijke en/of meervoudige beperking. Kinderen die revalideren in de Sint Maartenskliniek of speciaal onderwijs volgen op de St. Maartenschool krijgen er paardrij- en dierverzorgingslessen.

Meer informatie

Kijk voor het volledige programma van de feestweek en meer informatie op www.maartenshoeve.nl/40jaar

_____________________________



Ingezonden persbericht