Een door advies van AEW Europe en Tristan Capital Partners tot stand gekomen fonds heeft de portefeuille van vijf pakhuizen en distributiecentra overgenomen van Panattoni Europe en Standard Life Investments

Een door advies van AEW Europe en Tristan Capital Partners tot stand gekomen fonds heeft de portefeuille van vijf pakhuizen en distributiecentra overgenomen van Panattoni Europe en Standard Life Investments

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100629 --

Stewart Title Ltd., de verzekeraar voor Britse, Europese, Australische en Nieuw-Zeelandse transacties voor Stewart Information Services Corp. (NYSE-STC), heeft de verzekeringspolissen voor eigendomstitels verstrekt voor de overname van een portefeuille van vijf pakhuizen en distributiecentra in Polen door AEW Europe en Tristan Capital Partners.

“Als de gekozen verzekeraar van eigendomstitels voor AEW Europe en Tristan Capital Partners, zijn we enorm trots dat we deze portefeuilletransactie hebben veiliggesteld”, aldus Steven M. Lessack, chief executive officer bij Stewart Title Ltd. “Stewart Title is gespecialiseerd in het indekken van het risico dat betrokken is bij de overname van commercieel vastgoed, zodat onze klanten zich veilig en onbezorgd kunnen richten op het beheren van hun investeringsportefeuilles.”

De pakhuizen, die zijn gebouwd tussen 2007 en 2009, bevinden zich in Polen, in Lodz, Poznan en Pruszkow. De pakhuizen hebben een gezamenlijk oppervlak van meer dan 170.000 m2 en worden in delen verhuurd aan meer dan 18 afzonderlijke huurders, met 100% bezetting. Het totale verzekerde bedrag bij de transactie was meer dan 90 miljoen euro. Salans’ Global Real Estate Group vertegenwoordigde AEW Europe bij de overname.

“Door samen te werken met Stewart Title was Salans in staat onze klant bij te staan door een grote investeringstransactie met betrekking tot meerdere gebouwen in recordtijd mogelijk te maken en ondertussen aanzienlijke bescherming te bemachtigen voor onze gezamenlijke klant”, verklaarde Evan Lazar, medevoorzitter van Salans’ Global Real Estate Group. “Onze goede werkrelatie met verzekeraars van eigendomstitels zoals Stewart is een andere manier om toegevoegde waarde te verkrijgen voor onze klanten.”

Om het risico te beperken en de efficiëntie bij residentiële en commerciële overdracht en transacties voor het opnieuw bezwaren met een hypotheek te verbeteren, biedt Stewart Title tevens een compleet assortiment producten met betrekking tot juridische vrijwaring voor notarissen, kredietverschaffers en vastgoedbezitters, waaronder een overbruggingsbeleid, polissen voor vrijwaring van individuele bekende kwesties (single risk indemnity) en escrowdiensten.

Stewart Title is een toonaangevende Europese verzekeraar van eigendomstitels. In de afgelopen vijf jaar heeft Stewart Title in Europa transacties ter waarde van ruim negen miljard euro verzekerd. Het bedrijf is gespecialiseerd in grensoverschrijdende transacties en het oplossen van marktspecifieke problemen met behulp van lokale deskundigen en verzekeringen op maat. Stewart Title heeft goedkeuring verkregen van regelgevende instanties om te verzekeren in de gehele Europese Unie.

Het Poolse kantoor van Stewart Title Ltd. bevindt zich op Saski Point, ul. Marszalkowska 111, 00-102 Warschau; tel: +48 225 285 070; e-mail: tk@stewart.com en website: www.stewarttitlelimited.com.

Over Stewart Title Ltd.

Stewart Title Ltd. is een in eigendomtitels gespecialiseerde verzekeringsmaatschappij die wordt gereguleerd door de Financial Services Authority en in Engeland en Wales is geregistreerd onder nummer 2770166. Als 100% dochteronderneming van Stewart Title Guaranty Company is Stewart Title Ltd. de belangrijkste verzekeraar van Britse, Europese, Australische en Nieuw-Zeelandse transacties. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Londen en heeft vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland. Stewart Title Ltd. levert een groot aantal verschillende verzekeringsproducten op het gebied van wettelijke aansprakelijkheid om het overdrachtsproces te stroomlijnen en notarissen te helpen creatieve oplossingen te vinden voor ingewikkelde eigendomskwesties. Meer informatie kunt u vinden op http://www.stewarttitlelimited.com.

Over Stewart

Stewart Information Services Corp. (NYSE:STC) is een klantgericht bedrijf dat zich op basis van technologie en op strategisch concurrerende wijze bezighoudt met advisering op het gebied van vastgoed, verzekering van eigendomstitels en transactiebeheer. Stewart biedt eigendomsverzekeringen en daaraan gerelateerde informatiediensten die nodig zijn voor het afhandelen van transacties in de vastgoed- en hypotheekbranche in de Verenigde Staten en op internationale markten. Stewart biedt daarnaast kredietdiensten na het sluiten van de overeenkomst, geautomatiseerde kadastrale documenten, kartering van onroerend goed, geografische informatiesystemen, rapporten met eigendomsinformatie, overstromingscertificaten, documentvoorbereiding, achtergrondonderzoeken en expertise op het gebied van uitstel van belastingbetaling. Meer informatie kunt u vinden op http://www.stewart.com. Abonneer u op de Stewart blog via http://blog.stewart.com of volg Stewart op Twitter @stewarttitleco.

Handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Stewart Information Services Corp.
Director-Investor Relations
Ted C. Jones, 713-625-8014
ted@stewart.com
http://www.stewart.com
of
Stewart Title Ltd.
Directeur European Underwriting
Katja Huitikka, +44 (0) 20 7010 7820
katja.huitikka@stewart.com
of
Stewart Title Guaranty Co.
President,
Managing Director, Global Underwriting Services
Michael B. Skalka, 713-625-8247

mskalka@stewart.com

Ticker_symbol NYSE:STC