Ingezonden persbericht


Den Haag: Hotspot of Nachtkaars?

Op 15 maart koos Amsterdam een nieuwe nachtburgemeester. In 1996 was de eerste en meteen laatste nachtverkiezing in Den Haag, maar we doen het al jaren met onze hoogsteigen officieuze nachtburgemeester, Rene Bom. In een korte bevlieging kwam het oprichten van een Haagse nachtpartij dit voorjaar voorbij op Facebook. Maar moet dit niet meer zijn dan een korte bevlieging? Wordt het geen tijd voor een Haagse Nachtpartij die de belangen van het publiek en het Haagse uitgaanscircuit behartigt?

Zo schitterend is het namelijk niet gesteld met het uitgaansleven in Den Haag. Er wordt steen en been geklaagd door club- en café-eigenaren, DJ's, artiesten en niet te vergeten het publiek. Alleen citymarketing lijkt te vinden dat Den Haag het bruisende centrum van de Randstad is.

Op 29 juni gaan we in gesprek met wethouder Henk Kool, Patrick van Aller (Slachthuysch), Raphael Dekkers (eigenaar van de Catwalk in Rotterdam en geboren Hagenees) en vele anderen* .Onder leiding van Leila Prnjavorac worden alle positieve en negatieve kanten van het uitgaansleven in Den Haag eens op een rijtje gezet en wordt er gekeken of het inderdaad tijd is voor zo'n nachtpartij.

Een uitgelezen kans om het eens te hebben over bijvoorbeeld nachtvergunningen, (oneerlijke) concurrentie, ruimte voor nieuw initiatief en diversiteit in publiek en aanbod. En misschien eindigen we de avond, nadat stand-up musician Bart Kiers op een bijzondere manier afsluit, wel met een gloednieuwe nachtpartij.

Tijdens het debat willen we dat iedereen meedenkt. Dus ook jij! Wat wil jij veranderen? Of vind je Den Haag al een te gekke uitgaansstad? Een dropbox (zowel in de zaal als virtueel) wacht op jouw mening. Het twitterpanel (bestaande uit o.a. Haagse Studenten Vakbond, Party-Mania en de nachtburgemeester Rene Bom) zal actief reageren en natuurlijk kan jij je hier ook in mengen.

Check de details (zoals hoe mee te twitteren vanuit huis) van het programma later op de website www.nutshuis.nl

Algemene informatie:

Debat
Dinsdag 29 juni
20.00 uur
Toegang is gratis

*Panel (incompleet)

Ø Natalie Fernand (Thirty-Seven)

Ø Patrick van Aller (Slachthuysch)

Ø Raphael Dekkers (Catwalk, Rotterdam)

Ø Wethouder Kool (wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie en stadsdeelwethouder van Laak)

*Twitter Panel (incompleet)

Ø Jasper Beelaard (voorzitter Haagse Studenten Vakbond) à twitter.com/haagsestudent

Ø Martin Simonis (Party-Mania) à twitter.com/PartyMania_DH

Ø Rene Bom (nachtburgemeester Den Haag) à twitter.com/dehaagsebom

Houd de website in de gaten voor het algehele panel!

Noot aan de redacties: Voor informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Desiree van der Heiden: vanderheiden@nutshuis.nl, 070 345 90 90.