Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 25 juni 2010

Freehouse on Tour

Start Tour de France gaat niet aan het Afrikaanderplein voorbij

Onder het motto Het plein in beweging voorziet Freehouse het Afrikaanderplein op geheel eigen wijze van een Frans accent. Met een serie culturele activiteiten, waarin het ondernemerschap op en rond het Afrikaanderplein centraal staat, worden de festiviteiten rondom het Grand Depart op 30 juni, 1, 2 en 4 juli ook naar het plein gebracht.

Place du Tour

Tijdens de markt op woensdag en zondag (9.00 - 16.00) zijn er bijzondere performances van onder meer de Rotterdamse theatergroep De Glazen Kin, bloemenmeisje Margo van de Linde en actrice Martine van Ditshuyzen die optreed als Edith Piaf. Donderdag en vrijdag (11.00 - 16.00) verandert het Afrikaanderplein in Place du Tour. Een plein vol beweging met o.a. een wielerbaan (bekend van Holland Sport), een jeu de boules competitie, mobiele presentaties en diensten en producten van locale ondernemers, wijkbistro's met een Millegomme autobandenterras, verse croissants van bakkerij Turquaz en een schoonheidssalon van de BeautyFairy. Verder zijn er performances van onder andere Het Fietsharmonisch Orkest en Het Mobiele Naaiatelier en Franse electro van Nina Boas.

Pretorialaan wordt Champs-Élysées aan de Maas

Op dinsdag 29 juni verandert het marktkantoor op het Afrikaanderplein in een Arc de triomphe. Op het kantoor wordt een door Lodewijk Thijssen gemaakte tekening (15 x 6,5 meter) van een van de kenmerkendste bouwwerken van Parijs opgehangen. Hiermee wordt een knipoog gemaakt naar een van de meest luxueuze winkelstraten van de wereld. Verder trekt de Ondernemersvereniging Winkeldriehoek Afrikaanderwijk deze dagen de aandacht met een reusachtige verftekening op het plein. Ook organiseren ze een actie waarbij klanten van de vele winkels rond het Afrikaanderplein kans maken om een voetbal te winnen en wordt er als hoofdprijs een nieuwe fiets weggeven.

Themamarkten in augustus en september

Voor wie toch liever achter de tv zit voor het WK, er komen nog twee themamarkten aan. Op zondag 29 augustus heeft deze als thema Stijl (mode en interieur) en zondag 26 september heeft als thema Samen (in samenwerking met het vredesfestival Seeds of Change). Deze markten worden georganiseerd in samenwerking met de Pleinregiseurs Afrikaanderplein. Kijk voor het actuele programma op www.freehouse.nl

--------------------------------------