Ingezonden persbericht


OBA Live dinsdag 29 juni
van 19.00-21.00 uur radio 5

Hoofdgast

Nies Medema is schrijfster, journaliste en betrokken bij On File, Associatie voor gevluchte schrijvers en journalisten. Met haar spreken we over wat het concept 'thuis' voor de migrant, de vluchteling en de reiziger betekent. Ook praten we over de drijfveren achter en inspiraties voor haar vele boeken en projecten.

Islamitische canon

In de rubriek islamitische canon vertelt een gast over een boek dat voor hem/haar persoonlijk de essentie van islamitische culturele en literaire traditie bevat en dat beslist moet worden doorgegeven en een plek moet krijgen in de Nederlandse cultuur.

Ondernemen in Afrika

Maarten Brouwer, oprichter van Ghetto Radio en maker van de documentaire Noice is my Voice komt vertellen over sociaal bevlogen ondernemen in Afrika, het bouwen van bruggen, en de illusie van democratie als motor van vooruitgang.

Kwestie van de week

In de laatste Kwestie van de week blikken we terug op het nieuws dat de afgelopen jaren onze vaste columnisten bezighield.

Boycot dadels Israël

De Ramadan komt er aan en dan worden er volop dadels gegeten. In een reactie op de aanval op een hulpkonvooi voor de Palestijnen roept een aantal protestorganisaties op tot een Nederlandse boycot van Israëlische dadels. Een gast vertelt over deze actie.

Paneldiscussie

Een ronde tafelgesprek met de Marokkaans-Belgische choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. Hij is op 2 en 3 juli samen met de internationaal gevierde flamencodanseres María Pagés te zien in de voorstelling DUNAS op de twintigste editie van het Julidans festival in Amsterdam. Een onvergetelijke voorstelling van virtuoze dans op een ritme van flamenco, klassieke en Arabische muziek in een verbluffend decor van dunne doeken en prachtig licht.

Live muziek

De muzikale omlijsting wordt deze week verzorgd door de jongens van het Robin Nolan Trio. Robin is de bekendste Nederlandse niet-zigeuner die de Gypsy Swing muziek van de legendarische Django Reinhardt vertolkt. Met dit trio zal de NIO haar laatste aflevering OBA-Live swingend afsluiten!

OBA Live:
Elke werkdag van 19.00-21.00 uur (afwisselend verzorgd door LLink, NIO, IKON en HUMAN).

Actuele inhoud: zie website.
Ook op televisie te zien via themakanaal Spirit 24.

Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op de website van Spirit24.




Ingezonden persbericht