Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Koninklijk arrangement Royal Cinema
Combineer museumbezoek Royal Class met filmbezoek

Utrecht, 25 juni 2010 - In het kader van de unieke tentoonstelling 'Royal Class, vorstelijk reizen' hebben Het Spoorwegmuseum en het Louis Hartlooper Complex in Utrecht een speciaal arrangement samengesteld: 'Royal Cinema'. Combineer op dinsdag 29 juni een bezoek aan de tentoonstelling met een lunch en een speciaal bioscoopbezoek. In het Louis Hartlooper Complex wordt de Nederlandse film 'De Kroon', van regisseur Peter de Baan vertoond.

Tijdens de tentoonstelling 'Royal Class, vorstelijk reizen' komen koninklijke treinen uit heel Europa naar Het Spoorwegmuseum. Met het arrangement 'Royal Cinema' kan men de tentoonstelling combineren met een vorstelijke filmmatinee. In het Maliebaanstation start het arrangement met een rondleiding langs de unieke koninklijke treinen. De bezoeker krijgt een vorstelijke ontvangst in de Koninklijke Wachtkamer, wordt meegenomen langs de rijtuigen van het Nederlands koningshuis en kan een blik werpen in de prachtige treinen van verschillende Europese vorstenhuizen.

Na de rondleiding krijgt de bezoeker een wandelroute mee om vervolgens op eigen gelegenheid naar het Louis Hartlooper Complex te wandelen voor een uitgebreide lunch. Aansluitend wordt de Nederlandse film 'De Kroon' gedraaid. 'De Kroon' is een film uit 2004 van regisseur Peter de Baan en werd gemaakt naar aanleiding van de perikelen rond het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Maxima. Willem Alexander wordt gespeeld door Roef Ragas en Maxima door Hadewych Minis, andere rollen zijn voor Bram van der Vlugt (als Wim Kok) en Eric van der Donk (als Max van der Stoel). Entreekaarten zijn vanaf nu te koop aan de kassa van Het Spoorwegmuseum of het Louis Hartlooper Complex.

Programma
10.00 - 12.30 uur Bezoek aan de tentoonstelling 'Royal Class, vorstelijk reizen' 12.30 - 13.00 uur Wandelen naar Louis Hartlooper Complex op eigen gelegenheid 13.00 - 14.00 uur Lunch in Louis Hartlooper Complex 14.00 - 15.45 uur Filmvertoning 'De Kroon' in Zaal 4

Royal Cinema | Dinsdag 29 juni
10.00 - 15.45 uur | ¤ 29,50 p.p.
Kaartarten direct afhalen bij de kassa van het Louis Hartlooper Complex of Het Spoorwegmuseum

Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1, Utrecht
www.hartlooper.nl

Het Spoorwegmuseum
Maliebaanstation, Utrecht
www.spoorwegmuseum.nl

EINDE PERSBERICHT

Bijlage: campagnebeeld Royal Class, Het Spoorwegmuseum, rechtenvrij te gebruiken