PERSBERICHT

ASPA krijgt surseance van betaling

Houten, 29 juni 2010 - Kantoorinrichter ASPA Benelux BV maakt vandaag bekend dat de Rechtbank te Utrecht haar gisteren surseance van betaling heeft toegekend. De surseance strekt zich tevens uit naar haar zusterondernemingen ASSENBURG BV en ASSENBURG Verkoop BV.

Als gevolg van - sinds de intrede van de economische crisis - ernstig verslechterde marktomstandigheden en bedrijfseconomische factoren veroorzaakt onder regime van ASPA's voormalige moederorganisatie Samas NV, is de onderneming afgelopen periode aan de grenzen van haar financiële mogelijkheden geraakt. Hoewel er door vele betrokkenen alles aan is gedaan om de continuïteit van de onderneming veilig te stellen en er intensief en gedegen is gezocht naar alternatieven, is er uiteindelijk geen duurzame oplossing gevonden voor het verwerven van de benodigde financiële middelen.

De bedrijfseconomische situatie bij ASPA en haar zusterondernemingen is momenteel zodanig kritiek, dat het bestuur geen andere mogelijkheid restte dan het aanvragen van surseance van betaling, dat aldus door de Rechtbank is toegekend.


Noot voor de redactie,