Ingezonden persbericht


Valencia was weer gemiste kans

HO-PIN TUNG ZIET TOCH NOG IETS POSITIEFS
NA TELEURSTELLEND SPAANS GP2-WEEKEND

Ho-Pin Tung ziet in weerwil van de uitslagen toch nog een paar lichtpuntjes na afloop van het raceweekend in Valencia, in het bijprogramma van de Formule 1-wedstrijd. De Nederlandse Chinees had nauwelijks tijd om terug te blikken, omdat hij maandag alweer in Sjanghai bij een event op de World Expo acte de présence moest geven. Hij blijft kritisch op de auto, die door het team maar niet goed kan worden afgesteld. Teamgenoot Jerôme d'Ambrosio was evenmin in staat de DAMS-bolide tot aansprekende prestaties te brengen.

"Het weekend was erg moeizaam en gaf niet de mogelijkheden weer. Want mogelijkheden waren er zeker. In de break sinds afgelopen race heeft het team keihard gewerkt en een aantal verbeteringen gevonden voor de auto. In de vrije training ging het een stuk beter dan in de vorige races. Ook in de kwalificatie was de snelheid een stuk beter alleen verloor ik in mijn beste ronde 0.3 sec. Met het veld zo dicht op elkaar scheelde dat 10 plaatsen op de grid!

In de eerste race had ik een heel goede start en wist ik veel plaatsen goed te maken in de eerste bocht. Bij het aanremmen van bocht 4 verremde Josef Kral zich totaal achter mij en torpedeerde zijn auto in die van mij, Ricci en Razia. Erg jammer, want gezien de goede start en een auto die beter leek, had een goed resultaat er in gezeten.

In de tweede race moest ik van de een na laatste rij vertrekken en kwam, na wederom een goede start, in het gedrang in de eerste bocht, nadat er een paar auto's op elkaar reden. Daarna heb ik nog wel een aantal mooie gevechten geleverd, maar de balans van de auto is nog steeds niet goed. Het uiteindelijke resultaat was een teleurstellende 13e plaats," aldus de jonge Chinese coureur, vanuit Sjanghai.

28 juni 2010.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht