Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl

Indien je deze email niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie

Amersfoort, 29 juni 2010

SHARON WALRAVEN WINT BNP PARIBAS FRENCH OPEN

Van 22 juni tot en met 27 juni namen tien Nederlandse toprolstoeltennissers deel aan de BNP Paribas French Open (super serie).

Dames
De damesenkel werd gewonnen door de als eerste geplaatste Sharon Walraven. Walraven bereikte de finale zonder een set af te staan. In de halve finale speelde ze tegen de Engelse Lucy Shuker. Walraven bereikte de finale door met 6-2 en 7-6 (6) te winnen. In de finale nam ze het op tegen de als tweede geplaatste Daniela Di Toro (AUS). Het werd een spannende finale, die met 6-3, 4-6 en 6-2 door Sharon Walraven gewonnen werd. De andere Nederlandse deelneemsters waren Marjolein Buis en Jiske Griffioen. Buis behaalde de kwartfinale en Griffioen verloor in de halve finale nipt van Di Toro.

Heren
Bij de heren behaalde Ronald Vink de halve finale. In de kwartfinale versloeg hij de Nederlander Maikel Scheffers met 6-2 en 6-3. In de halve finale kon Vink echter niet winnen van de Japanse nummer één van de wereld, Shingo Kunieda. Robin Ammerlaan wist ook de kwartfinale te bereiken, maar verloor van de nummer twee van de wereld Stephane Houdet. Tom Egberink had helaas een zware loting, hij trof in de eerste ronde de latere winnaar Kunieda. Zowel Dorrie Timmermans als Bas van Erp bereikte bij de Quads de kwartfinale.

Dubbels
Ook in de dubbels behaalden Nederlanders het podium. De als tweede geplaatste Maikel Scheffers en Ronald Vink behaalden de finale. In de finale moesten zij hun meerdere erkennen in de als eerste geplaatste Houdet (FRA) en Kunieda (JPN). Bij de damesdubbel was het bijna een Nederlandse finale. Aniek van Koot speelde samen met Daniela Di Toro (AUS) tegen het Nederlandse duo Griffioen/Walraven. De als eerste geplaatste van Koot/Di Toro maakten hun plaatsing waar en wonnen de finale met 7-5 en 6-3. De quads Timmermans/van Erp behaalden de finale door in de halve finale te winnen van het als eerste geplaatste Amerikaanse duo Barten/Wagner. In de finale was het duo Andersson (ZWE) en Hunter (CAN) te sterk met 6-0 en 6-1.

Kijk hier voor meer informatie over de BNP Paribas French Open.

Niet voor pubilicatie