Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 29 juni 2010


Inbraak in winkel

Enschede

Eigenaar ziet inbreker met zijn kassa verdwijnen

Op dinsdag 29 juni 2010 omstreeks 4.15 uur hoorde de 35-jarige eigenaar van een toko aan de Kuipersdijk in Enschede een harde knal. Hij woont boven de winkel en keek uit het raam maar zag niets bijzonders. Een half uurtje later hoorde hij weer een knal en ging naar zijn winkel om te kijken wat er aan de hand was. Daar zag hij een onbekende man voor de toegangsdeur staan. Deze man had de kassa uit de winkel in zijn bezit. De man ging er op een klein model fiets vandoor en reed de Madoerastraat in richting de Perikweg. De eigenaar heeft nog naar de man gezocht maar niet gevonden. De man had zich toegang verschaft door de ruit van de toegangsdeur te vernielen. Signalement van de dader:
- buitenlandse man/licht getint
- ongeveer 1,75 m lang

- slank postuur

- donker kort haar

- tussen de 23 en 30 jaar oud
- droeg grijs/witte trui en spijkerbroek
- fietste op een klein model fiets De politie stelt een onderzoek in. (2010058203)

Snelheidscontrole Mozartlaan

Hengelo

Hoogst gemeten snelheid was 59 km/u alwaar 30 km/u is toegestaan

De politie Twente controleerde op maandag 28 juni van 9.00 uur tot 11. 00 uur op de Mozartlaan in Hengelo. Met een lasergun werd de snelheid gemeten van 107 voertuigen. Twee bestuurders ontvingen een boete voor het overschrijden van de toegestane 30 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 59 km/u. Verder werden er twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen en het niet dragen van de gordel.

Controle valt onder project subjectieve verkeersonveiligheid De politie Twente is het project subjectieve verkeersveiligheid opgestart aan de Mozartlaan in Hengelo. Het project is een aanvulling op de reguliere (verkeers)controles van de Politie Twente. Met dit project, subjectieve verkeersonveiligheid, wordt tegemoet gekomen aan de belangrijke wens van veel partijen om meer aandacht te besteden aan gevoelens van verkeersonveiligheid. Het project bestaat uit een loketfunctie voor burgers, politie en bestuur. Klachten over verkeersonveilige locaties worden geïnventariseerd en in samenspraak met het lokaal bestuur aangepakt. Extra snelheidscontroles in 30 km-zones en rond scholen zijn een belangrijk middel om het overtredingsgedrag van automobilisten aanzienlijk te verlagen en de veiligheid te vergroten. (2010057949)

Agressieve winkeldief

Almelo

Een winkeldief slaat en trapt filiaalleidster Aldi en verlaat de winkel terwijl hij dreigt met een mes.

Op maandag 28 juni 2010 omstreeks 17.56 uur komt een onbekende man in de Aldi aan de Apollolaan in Almelo. Hij nam vier computerspellen weg en wilde deze vervolgens ruilen bij de kassa. Omdat hij, logisch natuurlijk, niet in het bezit is van een kassabon kon hij de spellen niet ruilen voor geld. Dit werd hem uitgelegd door de filiaalleidster. De man werd agressief en sloeg de filiaalleidster meerdere keren in haar gezicht en trapte haar tegen haar benen. Hij is pakte een mes en dreigde hiermee toen hij de winkel verliet. Het signalement van de dader:

- getinte man

- kort donker steklig haar
- tussen de 30 en 35 jaar oud
- blauwe ogen

- fors postuur

- 170-175 cm lang

- Hij droeg een wit T-shirt

De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden. Dit kan aan elk politiebureau en telefonisch op 0900-8844 of anoniem 0800-70000. (2010058155

Man aangehouden na mishandeling

Den Ham

Aanleiding tussen de onenigheid tussen twee mannen zouden mogelijk te maken kunnen hebben met een afspraak van vier jaar geleden over geld en drugs.

Op maandag 28 juni 2010 omstreeks 19.55 uur kwam er bij de politie Twente een melding binnen van een conflict aan de Hagelstege in Den Ham. Daar deed een 27-jarige man aangifte van mishandeling door een 31-jarige man uit Vroomshoop. Getuigen hadden gezien hoe de 31-jarige man een vuistslag gaf in het gezicht van de 27-jarige man. De man werd daarna door de 27-jarige man geslagen met een bezemsteel/stok. De 29-jarige vriendin van de 27-jarige kwam tussenbeiden en kreeg ook een vuistslag in haar gezicht. De 31-jarige is daarop weggereden. Hij werd later door de politie bij zijn woning in Vroomshoop aangehouden. De aanleiding van het conflict zou mogelijk te maken hebben met een afspraak van vier jaar geleden over geld en drugs. De politie onderzoekt de mishandeling. (2010058145)




Politie Twente