Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Barendrechts college presenteert nieuw collegeprogramma

2010-2014: Visie, Verbinding en Resultaat!

BARENDRECHT (dinsdag 29 juni 2010) - Het college van burgemeester en wethouders presenteert deze week haar collegeprogramma voor de periode 2010-2014. Het motto van het collegeprogramma 2010-2014 is Visie, Verbinding en Resultaat. Daarmee wordt de lijn van het vorige collegeprogramma doorgezet. De gemeente heeft een heldere Visie op wonen, werken, veiligheid, meedoen en servicegerichtheid. Ze heeft daarbij de Verbinding nodig om deze visie te realiseren, zowel met haar inwoners als met haar maatschappelijke partners en bedrijven. Het Resultaat is de opbrengst van de prestaties in de komende vier jaren: wat heeft het opgeleverd?

De resultaten zijn onderverdeeld in vijf thema's: Veilig leven in Barendrecht, Barendrecht doet mee, Baren-drecht werkt, Wonen in Barendrecht en Servicegericht Barendrecht. Groene en rode draad door de programma's heen zijn duurzaamheid en een financieel gezond Barendrecht.

Uitdaging

Burgemeester Van Belzen zegt over het collegeprogramma: ' We staan aan de start van een nieuwe collegeperiode, met een nieuw collegeprogramma. De verworvenheden van het vorige college nemen we hierin mee: het samen doen, ontmoeten, verbinden, in de geest van Samen Wonen, Samen Werken, Samen Leven. Nu is Barendrecht in een nieuwe fase beland, een fase van financiële krapte. Dat betekent dat we anders tegen dingen aankijken. En dat we samen dingen willen gaan doen die effect hebben in de samenleving. Het is een hele uitdaging om Barendrecht door financieel minder goede tijden te loodsen. We gaan de uitdaging als college graag aan, vanuit Visie, Verbinding en Resultaat.'

Nieuwe rol gemeente

De huidige financiële situatie vraagt om een vernieuwende rol van de gemeente, een verschuiving van 'wij doen alles voor u' naar 'u doet het en wij helpen u'. Om meer met minder te kunnen doen gaat het college kijken naar allianties en samenwerkingsmogelijkheden met alle partners. Dit vraagt zowel van de gemeente als van hen creativiteit. De gemeente zal die creativiteit stimuleren. De kerntaak is om samen de maatschappelijke doelstellingen te bereiken.