85% van de Vlamingen verbruikt teveel door te lage bandenspanning

29/06/2010 10:54

Michelin Belux

Maar liefst 85% van de Vlamingen rijdt rond met een foutieve bandenspanning. Dit blijkt uit een steekproef van Ecolife en zorgt niet alleen voor een verhoogd brandstofverbruik maar ook voor een verminderde grip, een langere remafstand en een slechtere controle over het stuur. Tenslotte verslijten je banden ook sneller als ze niet correct zijn opgepompt. Ecolife vzw en Michelin helpen deze problemen te vermijden tijdens hun campagne op 1 en 2 juli.

De juiste bandenspanning zou elke chauffeur in Vlaanderen jaarlijks 1 gratis tankbeurt opleveren

Ecolife wil de CO2-uitstoot verlagen en de verkeersveiligheid verhogen. Twaalf teams van Energiesnoeiers staan daarom klaar bij Total tankstations langs de autosnelweg. Zij kregen via de sociale economie een opleiding en job en zullen samen met Michelin op 1 en 2 juli 100-den chauffeurs gratis helpen om zuiniger én veiliger hun route verder te zetten.

Bestuurders hoeven niet te wachten op de Ecospanning campagne : ze kunnen nu al aan de slag met een gratis interactieve module van Ecolife via de website www.ecospanning.be.

Samengevat: Eco Makes life Better

1) De auto verbruikt minder brandstof en zo komen er minder uitlaatgassen en CO2 vrij.

2) Je bespaart geld omdat je minder moet gaan tanken.

3) De banden verslijten minder snel.

4) De auto rijdt veiliger: de banden hebben een betere grip op de baan, reageren beter

op de stuurbewegingen en de remafstand is korter.

Dus: GOED VOOR HET MILIEU, GOEDKOPER en VEILIGER.

//////EINDE PERSBERICHT//////

Datum en locaties van de campagne:

Afspraak: donderdag 1 juli en vrijdag 2 juli van 9u to 16u30

Locaties: aan de volgende Total tankstations:

1. Hoegaarden: E40 Brussel-Luik, richting Luik

2. Jabbeke: E40 Brussel-Oostende, richting Oostende

3. Kalken: E17 Kortrijk-Antwerpen, richting Gent

4. Tessenderlo: E313 Luik-Antwerpen, richting Antwerpen

5. Minderhout: E19 Brussel-Antwerpen, richting Antwerpen



Over Ecolife

Ecolife vzw is een maatschappelijke milieuorganisatie die streeft naar een duurzame wereld door middel van ecologische gedragsverandering. Ecolife toont de voordelen van ecologisch leven door het bieden van tools en coaching aan diverse doelgroepen (www.ecolife.be).

Over Michelin

Het is de missie van Michelin, wereldwijd leider in de bandenindustrie, om op een duurzame manier bij te dragen aan de mobiliteit van personen en goederen. De Groep produceert en commercialiseert banden voor alle types voertuigen, van vliegtuigen tot auto's, tweewielers, grondverzet- en landbouwmachines, vrachtwagens, en de space shuttle. Michelin biedt tegelijkertijd ook digitale diensten ter ondersteuning van de mobiliteit (ViaMichelin.com), en is uitgever van toeristische gidsen, hotel- en restaurantgidsen, wegenkaarten en atlassen. De Groep, waarvan de hoofdzetel in Clermont-Ferrand (Frankrijk) is gevestigd, is aanwezig in 170 landen, heeft over de hele wereld 109.000 werknemers in dienst, en beschikt over 72 productiecentra verdeeld over 19 verschillende landen. (www.michelin.com, www.michelin.be).

Perscontact

Voor Ecolife vzw :

Tina Baert

T: 016/22 21 03

GSM: 0498/01 74 33

@: tina.baert@ecolife.be

Voor Michelin :

Jessica Van de Gucht

T: 02 274 46 80

GSM: 0476 88 03 35

@: jessica.van-de-gucht@be.michelin.com

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel