Ingezonden persbericht




Persbericht

Rotterdam, dinsdag 29 juni 2010

Extra ronde ingelast voor de jongerenbijdrageregeling

Sinds vandaag is de nieuwe ronde van de jongerenbijdrageregeling geopend. Hiermee is er een extra mogelijkheid voor Rotterdamse jongeren tussen de 12 en 27 jaar met een goed idee. Zij kunnen hun plannen indienen tot vrijdag 30 juli bij de Rotterdamse Jongerenraad.

De eerste ronde van de jongerenbijdrageregeling liep tot en met 31 mei. Er werden meer dan dertig projectplannen ingediend. De jongeren hebben hun plannen gepresenteerd voor het jongerenpanel van de RJR. Het panel heeft besloten welke projectplannen goedgekeurd zijn. Deze jongeren krijgen tot ¤2000,- euro om hun idee uit te voeren.

Wegens de vele aanvragen heeft de RJR besloten om een extra ronde in te lassen. Jongeren kunnen hun plannen indienen tot vrijdag 30 juli via de website www.your09.nl/dropjeidee. Op de website zijn ook de voorwaarden voor het indienen te vinden.

'Een van de goedgekeurde projecten is Somadag, een evenement bedacht door en voor jongeren om de Somalische gemeenschap bij elkaar te brengen' aldus Sanne Nout, projectleider van de jongerenbijdrageregeling. Somadag vindt plaats op donderdag 1 juli 2010 in YOUR SPACE (kruiskade 9) te Rotterdam.

RJR en YOUR WORLD

De Jongerenbijdrageregeling is een van de meest succesvolle projecten van het Rotterdamse Europese jongerenjaar. Sinds 1 april heeft de Rotterdamse Jongerenraad een aantal projecten van YOUR WORLD overgenomen. O.a de projecten Dynamic Duo's, YOUR WORLD Proof, YOUR Space, De jongerenbijdrageregeling en straks ook YourLab, Create - en Change Your World blijven allemaal bestaan.

Noot voor de redactie

Ingezonden persbericht