Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Samenwerking Fonds Slachtofferhulp en ANWB Rijopleidingen

Verkeerslachtoffers met zelfvertrouwen weer achter het stuur

Den Haag, 29 juni 2010

Ieder jaar vallen er honderdduizenden gewonden in het verkeer. Daarvan komen er 20.000 in contact met Slachtofferhulp Nederland, één van de door het Fonds Slachtofferhulp gesteunde organisaties. Vanaf nu kunnen deze cliënten van Slachtofferhulp Nederland gratis rijtrainingen volgen bij de ANWB, om onder professionele begeleiding de na het ongeval ontstane angsten en onzekerheden te overwinnen.

Het Fonds Slachtofferhulp en de ANWB hebben afgesproken dat cliënten van Slachtofferhulp Nederland gebruik kunnen maken van de Rijzeker-training en Defensive Driving Training van ANWB Rijopleidingen. De afspraak gaat per 1 juli in.
De slachtoffers hoeven voor deze trainingen niet te betalen; deze worden gefinancierd door de ANWB.
De RijZeker-Training is erop gericht de onzekerheid van de bestuurder weg te nemen. Deelnemers krijgen tips en informatie over hoe zij de eigen verkeersveiligheid kunnen vergroten en maken samen met een ANWB rijcoach een rit in hun eigen omgeving.
De Defensive Driving Training wordt verzorgd op het ANWB Test- en trainingscentrum te Lelystad. Deze is bedoeld voor verkeersslachtoffers die na hun verkeersongeval een blokkade hebben en niet meer zelfstandig de weg op durven. Deze mensen krijgen een intensieve training waarin ook afwijkende en onverwachte verkeerssituaties aan de orde komen.

Bevorderen vernieuwingen in de hulp aan verkeersslachtoffers Het Fonds Slachtofferhulp wil het hulpaanbod voor verkeersslachtoffers verbeteren. Daarbij wordt speciale aandacht besteed aan psychosociale hulpverlening, lotgenotencontact en belangenbehartiging. De rijtrainingen van de ANWB zijn daar een onderdeel van. Op het gebied van de afhandeling van letselschade werken vele partijen samen aan verbeteringen.

Fonds Slachtofferhulp en de ANWB
De ANWB is één van de Founding Members van het Fonds Slachtofferhulp. De ANWB wil de verkeersveiligheid bevorderen. Het voorkomen van doden en gewonden is daarbij de inzet. Daarnaast is de organisatie vanaf het eerste uur op allerlei manieren betrokken bij de zorg en steun aan verkeersslachtoffers.


Noot voor de redactie,