Persbericht

Portland Europe neemt GFI-activiteiten over van CHERUB ~ Grootste GFI-distributeur Benelux breidt marktaandeel in België verder uit ~

Zoetermeer, 29 juni 2010 - Softwaredistributeur Portland Europe heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met CHERUB. De samenwerking houdt in dat Portland Europe de distributie van GFI-oplossingen en de ondersteuning van resellers voor deze producten overneemt van de Belgische softwaredistributeur. Portland Europe wordt hiermee veruit de grootste GFI-distributeur in de Benelux. De samenwerking met CHERUB maakt deel uit van de groeiplannen van Portland Europe voor de Belgische markt. Eerder dit jaar nam Portland Europe in België al de GFI-activiteiten over van distributeur DeltaLink. Ook in Nederland werkt Portland Europe actief aan verdere groei als distributeur van GFI. Eind vorig jaar nam Portland Europe ondermeer de GFI- en esXpress-activiteiten over van Sunstream Software.

Voor de resellers van CHERUB betekent de samenwerking dat zij vanaf nu een beroep kunnen doen op de expertise van het GFI-team van Portland Europe. Voor de overige producten blijft CHERUB het aanspreekpunt voor de resellers. Portland Europe ontving in 2009 een award van GFI voor de zeer succesvolle introductie van GFI MAX.

"Tijdens de onderhandelingen stond de continuïteit van de business voor onze resellers bovenaan de agenda", stelt Jean Loyens, CEO Cherub."De competenties van onze medewerkers alsook de relatie en service waar onze resellers zo tevreden over zijn blijven bij de samenwerking behouden. Door toevoeging van de technische kracht en de automatisatietools van Portland wordt onze meerwaarde als VAD nog uitgebreider."

"De integratie van Cherub met Portland betekent voor ons bedrijf een logische stap in de verdere groei van onze GFI-activiteiten in België", aldus Kim van Brugge, directeur van Portland Europe. "Daarnaast verwelkomen wij met deze integratie een ervaren salesteam, die een uitstekende aanvulling zullen bieden aan ons reeds bestaande team van 17 mensen."

Over CHERUB
CHERUB bvba is een Belgische distributeur van gespecialiseerde software oplossingen afgestemd op de noden van zowel de bedrijven- als de particulierenmarkt. Het bedrijf werd opgericht in 2007 door Jean Loyens en is gevestigd in Opglabbeek.

CHERUB verdeelt ondermeer de producten van NORMAN, ISL en Benison en biedt hiermee competitieve totaaloplossingen op vlak van beveiliging, databeheer, dienstverlening en kantoorautomatisatie. Cherub staat ook bekend voor zijn professionele services in data recovery en zijn eigen online back-up oplossing.

Over Portland Europe
Portland Europe startte in 1997 als de eerste online softwaredistributeur in de Benelux. Onder het motto 'Portland levert software, kwaliteit en eenvoud' verkoopt de distributeur via internet software en softwarelicenties aan meer dan duizend Europese IT-resellers. Deze resellers downloaden de producten snel vanaf de website van Portland Europe: www.portland.nl.

Portland Europe heeft zich als softwareleverancier gespecialiseerd in aantrekkelijk geprijsde producten voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen die zich richten op het betrouwbaar maken en het eenvoudig beheren, beveiligen van en communiceren via hun netwerken. Portland Europe is onder andere distributeur van: Acronis, Alt-N, Autotask, GFi, G-Data, IASO, Kaseya, MXSweep, SolarWinds, 2X en 3CX.