Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe trend bij grote evenementen: tweets lezen en zo meer betrokken voelen #nedbra kijken met ondertweeteling aan op de Iphone

Amsterdam, 30 juni 2010 - Steeds meer iPhone en Android bezitters volgen de WK wedstrijden met de ŽondertweetelingŽ aan op hun mobiel. Ze volgen de tweets (berichten op twitter) over de wedstrijd die dan bezig is. Twitteraars deden dit al massaal maar met een speciaal voor het WK bedachte app kunnen ook niet twitteraars dit. Vooral in de landen die in de kwartfinales staan zullen nu gebruik gaan maken van deze nieuwe app met de naam Subtweetles (combinatie Subtitles en Tweets).

Twitteraars vinden het leuk om tijdens Tv programma's hun eigen commentaar te leveren. Uitzendingen van 'De wereld draait door' (#dwdd), Pauw & Witteman (#penw) en dus ook WK wedstrijden zoals Nederland - Slowakije (#nedslo) en vrijdag Nederland - Brazilië (#nedbra) worden massaal voorzien van 'ondertweeteling'. "Het volgen van deze tweets is zo leuk dat het zonde is dat alleen Twitteraars zelf ze kunnen lezen. Daarom heb ik de Subtweetles app bedacht. Daarmee kunnen mensen die niet op Twitter zitten ze toch meelezen op hun Iphone of Android. Deze eerste versie is helemaal voor het WK gemaakt. Maar er komt er ook nog een voor de Tour de France. Bij steeds meer (Tv) evenementen gaat twitter een rol spelen. Het vergroot de betrokkenheid van zowel bezoekers en het geeft niet bezoekers het gevoel er toch een beetje bij te zijn." aldus bedenker Theo van der Meer.

Om de subtweetles aan te zetten hoeft men geen twitter account te hebben of iets van twitter te snappen. Zodra de 'Subtweetles app' is gedownload, klikt men op de wedstrijd die dan gespeeld wordt en verschijnen de commentaren van voetbalfans vanzelf in het scherm. Op dit Youtube filmpje is te zien hoe het werkt. De app is gemaakt door het Nederlandse bedrijf Sixpack.

////

Noot voor de redactie,