Ingezonden persbericht


Persbericht
29 juni 2010

Knooppunt Historische Vaarwegen geopend!
Afgelopen maandag opende Statenlid en gemeenteraadslid Eva de Bakker het Knooppunt Historische Vaarwegen aan de Haven te Leiden. Het Knooppunt geeft op speelse wijze aan dat Leiden gesitueerd is op een kruising van vaarwegen. Eeuwenlang voer men van hier uit naar alle windstreken. Een tijdlijn, die de ontwikkeling van de binnenvaart weergeeft, kleurige versiering van het wegdek en een aangeklede 17e-eeuwse plattegrond, het zijn allemaal elementen die het Knooppunt gestalte geven en de bezoeker voorbereiden op zijn tocht.

Want de historische vaarwegen kunnen natuurlijk ook op het water beleefd worden. Vanaf het Knooppunt Historische Vaarwegen start er gedurende de maanden juli en augustus elke werkdag een dagtocht naar vijf verschillende locaties. De deelnemer is verzekerd van een comfortabele dagtocht, voorzien van hapjes en drankjes. Voor deze dagtochten dient men zich individueel in te schrijven bij Groen Hart Cruises. Kies uit de volgende bestemmingen voor meer informatie: Delft, Haarlem, Katwijk, Wierickerschans/Bodegraven o f de Kagerplassen. Voor groepsboekingen kan men dit arrangement naar eigen smaak samenstellen. Bijvoorbeeld met een rondleiding door een gids op de plaats van bestemming. Iedere deelnemer aan de historische vaartochten ontvangt bovendien de speciale Souvenirbrochure waarmee de plaats van bestemming ontdekt kan worden. Meer informatie over de dagelijkse tochten op www.vareninzuidholland.nl.

Het knooppunt Historische Vaarwegen is een initiatief van stichting CTV Zuid-Holland en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland, gemeente Leiden, gemeente Katwijk, Kamer van Koophandel Haaglanden, V&R Ateliers en georganiseerd door ProKwadraat. Het project maakt deel uit van het provinciaal themajaar 'Leve de Vaarlinies en Waterlinies!'.




Ingezonden persbericht