Fonds Duurzaam Afval- en Energiebeheer bekroont 15 projecten

29/06/2010 15:05

KONING BOUDEWIJNSTICHTING - FONDATION ROI BAUDOUIN

Ondersteuning voor brede waaier van lokale en bovenlokale initiatieven rond afval en energie in Vlaanderen



Het Fonds Duurzaam Afval- en Energiebeheer heeft tot doel duurzame en innovatieve projecten rond afval- en energiebeheer te ondersteunen.

Het Fonds maakte zopas de laureaten van de vierde projectoproep bekend. De oproep richtte zich dit jaar voor het eerst op twee categorieën van projecten: projecten met een focus ruimer dan het lokale vlak en projecten met een lokale focus.

In totaal worden 15 projecten ondersteund: 6 projecten met een bovenlokale focus voor een totaalbedrag van 145.000 euro en 9 lokale projecten voor een totaalbedrag van 18.459 euro.

De selectie van deze initiatieven door een onafhankelijke jury beantwoordt aan het opzet van het Fonds: de ondersteuning van zowel grote als kleinere projecten met oog voor innovatie en duurzaamheid, verspreid over heel Vlaanderen en voor diverse doelgroepen: het brede publiek van particulieren en consumenten, maar ook bouwondernemers, studenten, jeugdverenigingen, lokale besturen, handelaars en landbouwers.

Als bijlage vindt u een korte omschrijving van de ondersteunde projecten. Voor meer informatie kan u steeds terecht bij onderstaande contactpersonen.

Het Fonds Duurzaam Afval- en Energiebeheer is een samenwerking tussen Indaver nv, Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw en het Actiecomité ter beveiliging van het Leefmilieu op de Linkeroever en in het Waasland (Abllo vzw). Zij maken deel uit van het bestuurscomité dat de werkzaamheden van het Fonds coördineert in de schoot van de Koning Boudewijnstichting.

Indaver is een hoogtechnologisch bedrijf gespecialiseerd in integraal en duurzaam afvalbeheer voor bedrijven en openbare besturen. Indaver en Sleco, een joint venture van Indaver en Sita, willen in het kader van het Fonds in Vlaanderen projecten met het oog op een duurzaam afval- en energiebeheer ondersteunen. Het Actiecomité ter beveiliging van het Leefmilieu op de Linkeroever en in het Waasland (Abllo vzw) heeft als doel de belangen van natuur en milieu in het Waasland te behartigen in de breedst mogelijke betekenis. Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw is de pluralistische en onafhankelijke federatie van meer dan 140 landelijke tot lokale natuur- en milieuverenigingen in Vlaanderen.

Indaver, BBL Vlaanderen vzw en Abllo vzw betrekken de Koning Boudewijnstichting nauw bij de werking van het Fonds om voldoende te kunnen inspelen op de verwachtingen en noden zowel op lokaal niveau als op het niveau van Vlaanderen.

CONTACTPERSOON:

SARAH REYN

REYN.S@KBS-FRB.BE

TEL +32-2-549 61 56



PERSCONTACT: KONING BOUDEWIJNSTICHTING

Josse Abrahams

abrahams.j@kbs-frb.be

tel +32-2-549 02 56 gsm +32-495-54 61 42

Brederodestraat 21 B-1000 Brussel

WWW.KBS-FRB.BE

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel