Ingezonden persbericht


29-06-2010

De jongste chocolatier op de wereldexpo is er eentje van PIVA

Jitsk Heyninck, leerling van het Provinciaal Instutuut PIVA en woonachtig te Duffel mag in augustus naar Shangai.

Jitsk, leerling van het 7de specialisatiejaar banketbakkerij en chocoladebewerking, bekroont zijn studies op een wel héél uitzonderlijke manier. Na al zilver gehaald te hebben op een internationale wedstrijd in november tijdens het Europees Congres voor hotel-en toerismescholen in Dubrovnik, mag de razend ambitieuze Jitsk nu met Callebaut mee naar China.

Jitsk is de jongste deelnemer van de delegatie en zal alleen al daardoor opvallen in de 'Belgian Chocolate Corner' in het Belgisch paviljoen van de wereldtentoonstellling. Met de artisanale chocolade van Callebaut zal hij de Chinezen laten genieten van de uitzonderlijke creaties in Belgische chocolade. Het maken van pralines en chocolade werkstukken staan op het programma.

Dat Jistk zijn mannetje kan staan tussen rasechte en ervaren chocolatiers, bewees hij in het verleden al. Op de finale van de Dutch Pasty Award gooide hij reeds hoge ogen als enige niet-professionele deelnemer in deze prestigieuze wedstrijd.

Jitsk volgt nu een 7de jaar dat ook zeer gegeerd is bij de aspirant-bakkers van andere scholen. De helft van de leerlingen in een 7de jaar banketbakkerij en chocoladebewerking, stroomt in uit andere scholen. Met een diploma PIVA op zak, kunnen ze onmiddellijk aan de slag bij een chocolatier. Jitsk heeft zelfs zijn diploma niet afgewacht en is al een tijdje bezig met zijn eigen bedrijf .