Ingezonden persbericht


29-06-2010

Leerlingen toerisme PIVA gaan naar het land van de rijzende zon

Het uitwisselingsproject 'Heart to heart' wordt met veel enthousiasme verdergezet door leerlingen uit Antwerpen en uit Bejing.

In 2008 werd het Provinciaal Instituut PIVA als enige school uitverkozen om onze nationale driekleur te vertegenwoordigen in het uitwisselingsproject 'Heart to heart', dat in aanloop van de Olympische Spelen werd georganiseerd. Onze leerlingen gingen naar China en kregen een jaar later een tegenbezoek van Chinese leerlingen. Nu wordt deze traditie voortgezet met een nieuwe lichting leerlingen van PIVA.

16 leerlingen van het vierde, vijfde en zesde jaar toerisme (TSO) vertrekken op 9 juli naar China. Op uitnodiging van één van de meest prestigieuze scholen in Bejing, zullen ze ginder bij gastgezinnen verblijven om zo van dichtbij de Chinese leefgewoonten te kunnen beleven. Ze zullen tijdens hun verblijf ook proberen de Chinezen alvast wat bij te brengen over Antwerpen om hen alvast voor te bereiden op hun tegenbezoek volgend jaar. Voor de leerlingen van de afdelingen toerisme en hotel is dit een uitzonderlijke ervaring en een mooie leerschool voor hun toekomstige job als reisleider, gids of medewerker in een reisagentschap of hotel . De school draagt het 'leren door ervaring' hoog in het vaandel en is dan ook zeer blij met deze unieke gelegenheid. het is een zeer welgekomen aanvulling op de meer theoretisch gerichte lessen gedurende het schooljaar. We hopen dan ook dat ze bij hun thuiskomst (19 juli) heel wat bijgeleerd hebben!