Volker Wessels Stevin NV

Officiële handeling plan Oosterpark, Ouddorp

29 juni 2010

Op vrijdag 25 juni heeft op de bouwlocatie aan de Hofdijksweg in Ouddorp de officiële handeling plaatsgevonden van het project Oosterpark te Ouddorp. Wethouder Tollenaar verrichtte de officiële openingshandeling.

Reeds vanaf 1978 zijn er plannen om op deze locatie woningbouw te realiseren. Al deze plannen zijn uiteindelijk nooit gerealiseerd. In 2001 heeft De Koning Wessels Vastgoed., vastgoedontwikkelaar binnen het VolkerWessels concern, de gronden aangekocht en een plan ontwikkeld. Na meerdere provinciale afwijzingen, is mede door de inzet van Gemeente Goedereede er uiteindelijk in 2009 goedkeuring vanuit de provincie verkregen. In juni 2009 is bouwvergunning afgegeven voor de bouw van 15 appartementen en 36 grondgebonden woningen.

In het plan wordt een grote diversiteit aan woningen gerealiseerd. Vrijstaande woningen, twee-onder-één kap woningen, appartementen en penthouses. Kenmerkend voor het plan is dat alle grondgebonden woningen zijn voorzien van een badkamer en slaapkamer op de begane grond. Het appartementengebouw is voorzien van een half verdiepte parkeervoorziening.

Voor de bewoners van het plan bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van gemaksdiensten, uiteenlopend van het bieden van zorg tot het verzorgen van een klusjesman en beveiliging. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met Cura Mare.

De Koning Wessels Vastgoed B.V. zal gaan starten met de bouw van het appartementencomplex. Van de 15 appartementen zijn er inmiddels 11 verkocht. Tevens is er opdracht gegeven voor de bouw van 5 grondgebonden woningen.

De bouw van het appartementencomplex duurt ongeveer 1½ jaar.

Meer informatie is te vinden op: www.planoosterpark.nl