Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - dinsdag 29 juni 2010

Meldpunt Woonomgeving via SMS bereikbaar

Vervuiling zoals zwerfvuil op straat, volle of beschadigde afvalbakken of schade aan bijvoorbeeld paden, banken, speeltoestellen of een lantaarnpaal kunnen vanaf 1 juli 2010 per SMS aan de gemeente worden doorgegeven. Meldingen op het gebied van leefbaarheid konden al aan het Meldpunt Woonomgeving worden doorgegeven via de website www.amersfoort.nl/meldpunt of telefonisch via 14033. Deze aanvullende SMS-service is een laagdrempelig middel om problemen en ergernissen op straat bij de gemeente te melden.

Vorig jaar is in de wijk Kruiskamp gestart met een proef om meldingen aan het Meldpunt Woonomgeving door te geven door middel van een SMS-bericht. De proef is succesvol verlopen en draagt bij aan de betrokkenheid van wijkbewoners bij een leefbare woonomgeving. Vanaf 1 juli wordt de SMS-service daarom stadsbreed ingezet en kunnen alle inwoners van Amersfoort ervan gebruik maken.

SMS je melding
Wie een melding wil doen, begint het SMS-bericht met 'Amersfoort', gevolgd door de melding en stuurt het bericht naar 4411. Er zijn geen aanvullende kosten aan de SMS-service verbonden. De SMS-meldingen worden tijdens kantooruren behandeld door medewerkers van het Meldpunt Woonomgeving. Zij zijn ook bereikbaar via www.amersfoort.nl/meldpunt of telefoonnummer 14033.

Bij spoed: 112
De SMS-service is niet bedoeld voor (spoedeisende) politiemeldingen. Bij spoed, verdachte situaties of pakkans van een dader moet 112 gebeld worden. Algemeen contact met de politie verloopt via 0900-8844.

Noot voor de redactie,