Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Bestuurder maakt het te bont                    |

Politiebikers hebben op maandagavond 28 juni in Zutphen een 21-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Hij ging er tijdens het bekeuren lopend vandoor, maar kon snel worden gepakt. Hij bleek geen rijbewijs te hebben.


De bikers zagen de man omstreeks 18:15 uur met een auto in de verboden richting op de Nieuwstad rijden. Hierop kreeg de man van de agenten een stopteken dat hij in eerste instantie negeerde. De bikers konden hem even verderop laten stoppen door hun fietsen voor en achter de auto te zetten.
Tijdens het uitschrijven van de bekeuring voor het negeren van de gesloten verklaring en het niet dragen van een gordel nam de man plotseling de benen. Hij kon kort hierop weer worden aangehouden en werd meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en bleek de auto niet APK gekeurd te zijn.
De man kreeg diverse bekeuringen voor de gepleegde overtredingen..

|     |Zutphen - Aanhouding na mishandeling                      |

De politie heeft op maandag 28 juni een 36-jarige vrouw uit Deventer aangehouden op het station van Zutphen nadat zij een conductrice had mishandeld.


De politie hield de vrouw omstreeks 23:30 uur aan na een melding dat zij op het perron een conductrice had geslagen en aan het schelden was. Reizigers uit de trein klaagden ook over de vrouw dat zij overlast veroorzaakte. Ter plaatse bleek dat de vrouw onder invloed van alcohol was en zich erg agressief gedroeg. Toen de agenten haar wilden aanhouden, wilde zij niet meewerken. Uiteindelijk kon de vrouw worden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.
De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Zutphen - rijden onder invloed                            |

De politie heeft op maandag 28 juni op de N314 ter hoogte van Zutphen een 67-jarige automobilist uit Dieren aangehouden. Hij had gedronken en was bij Leesten recht over de rotonde gereden, in plaats van er omheen.


Agenten kregen omstreeks 21.30 uur en melding dat men bij de rotonde bij Leesten een klap had gehoord en dat er nu een auto met de alarmlichten aan stond. Bleek dat de bestuurder recht over de rotonde was gereden in plaats van er omheen. Z'n auto was door het gebeurde beschadigd. De man is onderworpen aan een blaastest waaruit bleek dat hij gedronken had. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en een ademanalyse. Hier blies de man 2.0 promille.
De politie het rijbewijs van de man ingevorderd en maakt proces-verbaal tegen hem op. De auto is weggesleept door een takelbedrijf.

|     |Twello - Straatroof                                       |

Op maandagavond 28 juni is op de Duistervoordseweg in Twello een 34-jarige man uit Deventer van zijn geld beroofd. Hij werd bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.


De man liep omstreeks 20:30 uur over de Duistervoordseweg toen hij werd aangesproken door een jongeman op een scooter, die hem de weg vroeg. Kort daarna pakte deze een vuurwapen en bedreigde daarmee het slachtoffer die onder meer zijn geld moest afstaan. Hierop vluchtte de overvaller op een lichtgrijze scooter.
Het gaat om een blanke jongeman rond de twintig jaar oud. Hij droeg een zwarte joggingbroek en sweater.
De politie doet onderzoek naar de overval en vraagt mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de overval contact op te nemen via 0900 8844.

|     |Laren (Gld) - Verkeersongeval                             |

Op maandag 28 juni zijn een 29-jarige vrouw uit Duiven en een 50-jarige man uit Nijverdal overgebracht naar het ziekenhuis na een ongeval op de kruising van de Kempstraat met de Holterweg in Laren (Gld).


Het ongeval vond omstreeks 11:00 uur plaats. De vrouw reed met haar auto over de Kempstraat. De man reed in zijn auto op de voorrangsweg. Hij kreeg echter geen voorrang waardoor de twee met elkaar in botsing kwamen. De auto met de man kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder is met letsel aan zijn arm per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis ter observatie.


Einde berichten


-----------------------

(





(

---- --