Ingezonden persbericht



-Persbericht-

29 juni 2010

Final Destination: Istanbul

Trekhaak Gezocht bereikt haar laatste Culturele Hoofdstad 2010!

Na een warm onthaal in Ruhgebied in januari dit jaar en een uitvoerig bezoek aan Pécs (Hongarije) in april en wederom in juni, heeft Trekhaak Gezocht vandaag de derde en laatste Culturele Hoofdstad Istanbul (Turkije) bereikt. Daarmee komt een einde aan de liftreis met Caravan, zonder auto, maar niet aan het project Trekhaak Gezocht.

De laatste lift kregen de Utrechtse kunstenaars Peter Bijl en Tjerk Ridder met hun caravan van de Youth Caravan Project. Deze Turkse rondreizende caravan informeert jongeren over de mogelijkheden van Europese Unie. Trekhaak Gezocht had geen betere laatste liftgever kunnen treffen; beide projecten delen het leggen van verbindingen in Europa en gebruiken daarbij een caravan.

Ook deze laatste lift mocht weer rekenen op veel media-aandacht. Zo filmde de Wereldomroep het laatste traject. Ook de rest van het project is uitvoerig aan bod gekomen in de nationale pers van Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Servië en Bulgarije. Daarnaast hebben Peter Bijl en Tjerk Ridder zelf een uitvoerig verslag (visueel, tekstueel en muzikaal) gemaakt van hun bijzondere project. Op de website www.trekhaakgezocht.nl is regelmatig over nieuwe liftavonturen te lezen.

De verhalen worden verwerkt in een theatershow, waarvan de succesvolle try-out al in mei op de World Expo in Shanghai werd getoond. De caravan zal nog tot en met 6 juli in Istanbul blijven. Ook in Istanbul zullen delen van de theatershow worden getoond.

Met het bereiken van Istanbul komt een einde aan de liftreis van Trekhaak Gezocht in 2010. Het motto 'Je hebt anderen nodig om verder te komen' blijft echter nog van kracht. Trekhaak Gezocht 'trekt' door met haar theatershow. Zo zal de caravan medio juli opnieuw naar het Ruhgebied trekken om hier een show te geven. In september zal Trekhaak Gezocht een expositie inrichten in het stadhuis in Utrecht; de stad vanwaar de caravan vertrok en weer zal terugkeren op 10 juli.

Volg Trekhaak Gezocht online
NL: www.trekhaakgezocht.nl
Internationaal: www.caravanproject.eu
Twitter (www.twitter.com/TrekhaakGezocht)
YouTube (www.youtube.com/trekhaakgezocht)
Facebook (http://www.facebook.com/group.php?gid=117368158279278&ref=ts)