FAVV-Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (België)


PERSBERICHT van het FAVV

Aangekondigde controleactie in Luik

29/06/2010

Het Voedselagentschap maakt de resultaten bekend van de "aangekondigde" controleactie in Luik. De actie vond plaats van 14 tot en met 19 juni 2010. Bij die actie werden 368 inrichtingen uit de sector distributie en actief in de voedselketen gecontroleerd.

De controleurs en de inspecteurs van de provinciale controle-eenheid Luik werden bijgestaan door hun collega's uit andere provincies. In totaal namen 24 personeelsleden deel aan de actie.

64,5 % van de gecontroleerde operatoren behoorden tot de sector horeca (cafés, restaurants, frituren en grootkeukens), 32 % tot de sector distributie (detailhandel, bakkers, slagers) en 0,2 % tot de ambulante handel. De overige 3,5 % bestond uit groothandelszaken. Enkele weken voor de actie werd een informatiessie gegeven door de voorlichtingscel van het Voedselagentschap.
Mede dank zij deze informatiesessie en de efficiënte informatiecampagne van de stad Luik waren vrijwel alle bezochte operatoren op de hoogte en hadden velen van hen zich goed voorbereid.
De samenwerking met de stad Luik tijdens de controleactie verliep uitstekend. 2 op de 3 bedrijven kreeg een gunstig rapport.
Er werden 140 waarschuwingen en 7 processen-verbaal opgesteld. Eén enkele zaak werd onmiddellijk gesloten omwille van een dreigend gevaar voor de volksgezondheid.