Gemeente Eindhoven



Persbericht
29-06-2010

Seniorendag 2010 geannuleerd

Publicatiedatum: 29-06-2010
Seniorendag 2010 geannuleerd

De Eindhovense Seniorendag 2010 die aanstaande donderdag 1 juli zou plaatsvinden, gaat NIET door. Nu bekend is dat het die dag met een temperatuur van 30 graden of meer tropisch warm wordt, acht de gemeente Eindhoven het niet verantwoord het evenement, speciaal voor Eindhovense ouderen van 55 jaar en ouder, door te laten gaan. De gemeente betreurt dit besluit, dat na overleg met de GGD is genomen, ten zeerste.

De GGD heeft aangegeven dat er nogal wat risico's zijn in verband met de hoge temperatuur: `De kans lijkt groot dat tijdens de seniorendag de temperatuur in het Indoor Sportcentrum op zal lopen tot boven de 30 ° C . Hierdoor zijn gezondheidsrisico's bij de meest gevoelige groep niet meer uit te sluiten. `

Informeren deelnemers en betrokkenen

In totaal hebben zich ongeveer 2200 senioren en hun begeleiders aangemeld voor de dag. Zij ontvangen morgen een brief van de gemeente over het besluit. Voor mensen die de gemeente niet op tijd kan bereiken, staan morgen bij busstation Neckerspoel en op diverse plekken in Genneper Parken, waaronder het Indoor- Sportcentrum, informanten.

Alle betrokken organisaties (ca. 60) , vrijwilligers (ca. 200) en overige medewerkers worden vandaag nog op de hoogte gebracht.

Verplaatsen van de dag

Of de Seniorendag wordt verplaatst naar een later moment dit jaar zal nog worden bezien.