Gemeente Tilburg

Peter Noordanus voorgedragen als nieuwe
burgemeester van Tilburg

De Tilburgse gemeenteraad heeft op 29 juni 2010 besloten om Peter Noordanus aan te bevelen als nieuwe burgemeester van Tilburg. De heer Peter Noordanus (PvdA) was van 2004 tot eind 2009 als bestuursvoorzitter betrokken bij AM, een projectontwikkelingbedrijf. Van 1989 tot 2001 vervulde hij de functie van wethouder ruimtelijke ordening, stadvernieuwing en volkshuisvesting in de gemeente Den Haag. Daarnaast was hij van 2001 tot 2003 ook voorzitter van de VROM-Raad, het centrale adviescollege voor volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieubeheer van de Nederlandse Regering.
Verdere verloop benoemingsprocedure
De aanbeveling van de gemeenteraad wordt zo spoedig mogelijk toegezonden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan de commissaris van de Koningin. De commissaris van de Koningin brengt een afzonderlijk rapport uit aan de minister.
De minister van Binnenlandse Zaken heeft een gesprek met de (eerste) kandidaat. Daarna wordt de voordracht eerst in de Ministerraad behandeld. Na instemming van de Ministerraad draagt de Minister de kandidaat voor bij de Koningin. De Koningin tekent vervolgens het benoemingsbesluit dat daarna door de Minister wordt gecontrasigneerd. De benoeming is dan definitief. Het afsluitende moment van de benoemingsprocedure is de installatie van de burgemeester in de gemeente. De commissaris van de Koningin neemt de eed/ belofte af bij de nieuwe burgemeester. Op dit moment is nog niet bekend op welke termijn de installatie zal plaatsvinden.




Gemeente Tilburg