Gemeente Halderberge


Subsidie HOS meer dan verdubbeld

EUR 15.787

Met ingang van 1 januari 2010 is de "Erkenningswet" van kracht geworden. Deze wet houdt in dat de gemeenten verplicht zijn om de basiskosten voor de (lokale) omroep voor hun rekening te nemen. Doordat nu per wooneenheid een subsidie wordt verleend van EUR 1,30 is de jaarlijkse subsidie voor de Halderbergse Omroep Stichting (HOS) thans meer dan verdubbeld en bedraagt EUR 15.787.

Vooruitlopend op de inwerkintreding van de "Erkenningswet" is in de cultuurnota 2010-2014 al opgenomen om hier in de begroting 2010 rekening mee te houden. Door het vaststellen van de cultuurnota op 11 februari jongstleden is de raad impliciet akkoord gegaan met de verhoging van de subsidie vanaf 2010.

Vooruitbetaling i.v.m. vervanging apparatuur

De technische apparatuur van de Halderbergse Omroep Stichting is hard aan vervanging toe. Om ervoor te zorgen dat de HOS de radio- en tv-uitzendingen op het gewenste niveau kan blijven verzorgen, zal dit jaar de meest noodzakelijke apparatuur in één keer vervangen moeten worden. De HOS beschikt zelf niet over voldoende geld om deze noodzakelijke investering te betalen. Het college heeft daarom besloten om de subsidie voor 2011 bij uitzondering nu vast uit te betalen. Dit om te voorkomen dat het voortbestaan van de HOS door gebrek aan noodzakelijke technische voorzieningen in gevaar komt.