Gemeente Halderberge


Hondenhaltes bij speelterrein Acer Flamingolaan

Er komen drie hondenhaltes bij het speelterrein Acer Flamingolaan in Oudenbosch. De haltes bestaan uit een afvalbak en een dispenser met afvalzakjes. Eigenaren van honden kunnen zo op een eenvoudige manier de hondenpoep opruimen zodat spelende kinderen daar geen last meer van hebben. In de loop van volgende week worden de haltes geplaatst. Het gaat om een proef van één jaar.

Verboden

Hondenpoep behoort landelijk in de top vijf van ergernissen, in Halderberge is dat niet anders. Poep laten liggen op stoep, speelplekken, parken en groenstroken is volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) verboden. Als eigenaren van honden de poep netjes opruimen is er niets aan de hand. In het verleden zijn op tal van plaatsen hondenbakken geplaatst. In deze bakken kunnen hondeneigenaren de poep deponeren. Met het plaatsen van de hondenhaltes wordt het nog een stuk makkelijker.

Milieubeleidsplan

Vorig jaar is het milieubeleidsplan door de raad vastgesteld. Hierin is de opdracht opgenomen om ook een hondenpoepbeleidsplan te maken. In een dergelijk plan komen voorstellen om de overlast van hondenpoep te beperken. Vooruitlopend hierop wil het college alvast ervaring opdoen met deze hondenpoephaltes.