Milieudienst Rijnmond

Nationale IMPEL-dag - De goede dingen beter doen

30.06.2010
10:00 - 16:30
DCMR, Parallelweg 1, Schiedam

De DCMR Milieudienst Rijnmond organiseert op 30 juni 2010 de nationale IMPEL-dag. Het thema is "De goede dingen beter doen".

We moeten de goede dingen doen én de dingen goed doen. Informatie en discussie over de mogelijkheden die Europese regelgeving ons biedt en de kansen, die we hebben met vernieuwingen in toezicht. o Wat betekent de Europese regelgeving voor de dagelijkse praktijk in Nederland?
o Wat leren we van de internationale IMPEL-projecten? o Passen onze vernieuwingsideeën over toezicht in de ontwikkelingen van de Europese regelgeving?

Programma

o belangrijkste ontwikkelingen in het Europese milieubeleid o Parellelsessies 1: voorbeelden van IMPEL-projecten o Parallelsessies 2: ontwikkelingen in toezicht in Nederland Er is ook een uitgebreid programma van de dag beschikbaar.

Dagvoorzitter is Jan van den Heuvel, directeur DCMR Milieudienst Rijnmond

De organisatie van deze dag is mogelijk door een financiële bijdrage van de Provincie Utrecht.

Aanmelden?

Dat kan via e-mail: patricia.vanrixoort@dcmr.nl

Wat is IMPEL?

IMPEL is het Europese netwerk voor de implementatie en handhaving van milieuwetgeving. IMPEL is een overkoepelende organisatie van overheden op milieugebied in Europa. Het netwerk wil een bijdrage leveren aan een effectievere toepassing van Europese wet- en regelgeving door het verspreiden van kennis, door bewustwording en het door delen van ervaringen en hulpmiddelen. Door het stimuleren van samenwerking en het adviseren van wetgevers over de mate waarin milieuwet- en regelgeving praktisch uitvoerbaar en handhaafbaar is.