Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

klaar

Kustversterking Nolle-Westduin klaar

Waterschap organiseert triatlon Zwakke Schakels

Waterschap Zeeuwse Eilanden viert op 30 juni aanstaande de oplevering van kustversterking Zwakke Schakel Nolle-Westduin in Vlissingen. Na anderhalf jaar werken is dit kustvak nu sterk genoeg om een superstorm te weerstaan. Het waterschap sluit het project af met een triatlon. Iedereen is welkom om mee te doen. Behalve de triatlon is er ook een minder zware variant (zonder zwemmen). De wedstrijd start op 30 juni om 14.00 uur bij strandpaviljoen Panta Rhei in Vlissingen.

Tussen het Nollehoofd en overgang Westduin is de kust flink veranderd. Zo heeft het waterschap de duinen verbreed, is de dijk overslagbestendig gemaakt en zijn er mooie wandel- en fietspaden aangelegd. Ook zijn er nieuwe overgangen gecreëerd, parkeerterreinen gemaakt en stukken weg opgeknapt. Na de zomer worden de laatste punten in orde gemaakt, maar op 30 juni aanstaande is het grootste deel van het werk klaar.

Triatlon Zwakke Schakels

Bij de realisatie van het werk was - naast de veiligheid - ook recreatie erg belangrijk. Veel mensen wandelen en fietsen in het gebied, of gaan er naar het strand. Het waterschap heeft samen met de gemeente Vlissingen en provincie Zeeland een impuls gegeven aan de ruimtelijke kwaliteit van Nolle-Westduin. Het waterschap vindt het daarom toepasselijk om de afsluiting van het werk op een sportieve manier te vieren.

Op woensdagmiddag organiseert het schap samen met Loopgroep Zeeland een triatlon. Deelnemers kunnen kiezen uit twee wedstrijden:

500 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen, 5 kilometer hardlopen

250 meter rennen door het water, 5 kilometer fietsen, 2.5 kilometer hardlopen

Gratis aanmelden kan via www.loopgroepzeeland.nl. Meer informatie over de kustversterking is te vinden op www.wze.nl/nolle-westduin

52lf180510192.jpg (3302 Kb)