Gemeente Westerveld

Brink Dwingeloo

Informatieavond herinrichting Brink Dwingeloo

Op woensdag 30 juni houdt de gemeente om 19.30 uur een informatieavond over het project 'Herinrichting openbare ruimte dorpskern Dwingeloo'.

De bijeenkomst is in de zaal van Grand café de Brink, aan de Brink 30 in Dwingeloo.

Het programma van de avond
19.30 uur Opening door projectleider D. Buiter

19.35 uur Inleiding door wethouder R. Martens

19.45 uur Stand van zaken door R. Krijger van Grontmij

20.15 uur Planning en procedure door D. Buiter

20.20 uur Afsluiting plenaire gedeelte door wethouder R. Martens

20.25 uur Gelegenheid om diverse informatiestand te bekijken en vragen te stellen over o.a. verharding, straatmeubilair, verlichting, rijrichtingen en parkeren, busroutes / bushaltes, de bomen en het groen op de Brink en over de waterberging / waterhuishouding.

Achtergrond
De gemeenteraad van Westerveld heeft eind 2008 EUR 1 miljoen beschikbaar gesteld voor het opknappen en verkeersveiliger maken van de Brink, waarop het project `Herinrichting openbare ruimte dorpskern Dwingeloo' van start kon. De gemeentelijke projectgroep en de klankbordgroep gevormd door inwoners van Dwingeloo, hebben samen adviesbureau Grontmij uitgekozen voor de begeleiding van dit project. Op dat moment kreeg het project de ondertitel `Wee goat noar de Brink', een citaat uit het Brinkenboek (1981).

Tijdens de informatieavond van 2 november jl. is het zogeheten voorkeursmodel gepresenteerd. Dit model was/is een plan op hoofdlijnen. In de achterliggende maanden is het model verder uitgewerkt. Graag informeren gemeente, klankbordgroep en Grontmij geïnteresseerden over de stand van zaken.

Meer informatie