Gemeente Bodegraven

en beeldkwaliteitplan De Wijde Wiericke
(17-06-2010)

Informatiebijeenkomst ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitplan De Wijde Wiericke

Op woensdag 30 juni 2010 vindt er van 20.00 tot 22.00u een informatiebijeenkomst plaats in het Wierickehuis. De bijeenkomst wordt georganiseerd voor inwoners van Nieuwerbrug, bij het proces betrokken partijen en andere belangstellenden. GeĂŻnteresseerden zijn welkom vanaf 19.30.

Deze bijeenkomst is bedoeld om het ontwerpbestemmingsplan en het concept beeldkwaliteitplan te presenteren en hierop een toelichting te geven. Het ontwerpbestemmingsplan is gebaseerd op het definitief ontwerp voor de nieuwe woonbuurt dat de gemeenteraad op 11 februari 2010 heeft vastgesteld. Het definitief ontwerp biedt de kaders voor de ontwikkeling van De Wijde Wiericke. In het bestemmingsplan wordt de functie van de grond bepaald. Daarnaast worden er regels verbonden aan het gebruik van de grond en wat gebouwd mag worden. Voordat bouwvergunningen voor woningen en voorzieningen worden verleend, worden zij getoetst aan het bestemmingsplan. Het beeldkwaliteitplan dient ter waarborging van de gewenste kwaliteit, zoals gewenste kapvormen en het toegestane materiaalgebruik.

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan het ontwerpbestemmingsplan en het concept beeldkwaliteitplan voor De Wijde Wiericke. Beide plannen liggen van 25 juni tot en met 5 augustus ter inzage in het gemeentehuis en in het Wierickehuis en zijn tevens te raadplegen op de gemeentelijke website (De Wijde Wiericke) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.