Universiteit Leiden

Lezing Tariq Ramadan

Op woensdag 30 juni verzorgt de bekende Zwitserse filosoof en islamoloog prof. Tariq Ramadan een lezing getiteld Islamic Biomedical Ethics and Muslims in the West. Hij gaat hij in op actuele bi-oethische vraagstukken en de ontwikkeling van een Westers Islamitische visie hierop. Aan de orde komen onder andere orgaandonatie, euthanasie, stamceldonatie, kunstmatige voortplanting, maagdelijkheidonderzoek en maagdenvlieshersteloperaties. Ramadan bouwt hierbij voort op zijn boek Radical Reform: Islamic Ethics and Liberation.

Honours class âFor Godâs Sakeâ

Deze openbare bijeenkomst vormt het slot van de honours class âFor Godâs Sakeâ, een programma dat openstaat voor excellente bachelor studenten van de Universiteit Leiden.

Ramadan

Ramadan is verbonden aan Oxford University en Doshisha Universiteit (Kyoto, Japan) en voorzitter van de denktank âEuropean Muslim Networkâ (EMN) te Brussel. In het recente verleden was hij o.a. adviseur van de stad Rotterdam en werkzaam bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. http://www.tariqramadan.com/ en
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tariq_Ramadan

Datum & locatie

Woensdag 30 juni 2010 in de Lorentzzaal, Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Steenschuur 25, Leiden
De lezing, gevolgd door discussie met de aanwezigen, duurt van 16.00 â 18.00 uur.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.