Gemeente Oirschot

Informatieavond in Spoordonkover drugs en alcohol bij jongeren op 30 juni

Â

Â

In samenwerking met de gemeente Oirschot, G.G.D. en het jongerenwerk van de Stichting Welzijn Best-Oirschot organiseert Dorpscafé Spoordonk op woensdag 30 juni vanaf 20.00 uur een informatieavond over alcohol- en drugsgebruik van jongeren. Deze avond is bedoeld voor ouders van opgroeiende kinderen in Spoordonk, maar zeker ook voor begeleiders en trainers van diverse (sport-)clubs en verenigingen die te maken hebben met de opgroeiende jeugd.

Â

De G.G.D. gaat vooral in op de alcoholproblematiek: hoe voorkom je dat je kind teveel drinkt? Wat is comazuipen? Alcohol tijdens schoolfeestjes? Wat doet alcohol met je hersenen?

Willem Timmermans van Welzijn Best-Oirschot stelt het onderwerp drugs aan de orde: hoe ga je om met jongeren die problemen hebben met diverse genotsmiddelen? Hoe gemakkelijk is het om drugs te krijgen? Welke soorten drugs zijn er allemaal en hoe zien ze eruit? Welke verschijnselen vertoont iemand die drugs heeft gebruikt? Bij welke hulpverleningsinstanties kunt u terecht?

Â

Het onderwerp alcohol en drugs ligt nog steeds heel gevoelig in onze samenleving. Maar als ouders en begeleiders van opgroeiende kinderen kunnen we er niet meer omheen.

Â

Het officiële programma start om 20.00 uur, maar u bent al vanaf 19.30 uur welkom voor een kopje koffie op woensdag 30 juni vanaf 19.30 uur in de sportkantine van Voetbalvereniging Spoordonkse Boys. Dorpscafé Spoordonk hoopt op een grote opkomst!