NEN


Studiedag 'Maatschappelijke Veiligheid'

donderdag 17 juni 2010, 15:54

Op 30 juni is bij NEN een informatieve bijeenkomst over de onderwerpen Chemical, Biological, Radiological and Nuclear Hazards met norm CWA 16106:2010 en crisismanagement, waar onder andere ISO/DIS 22320:2010 en van toepassing is.

Tijdens deze dag wordt een aantal voorstellen gepresenteerd om normen te ontwikkelen. Daarover wil NEN graag de meningen horen van een bredere groep belanghebbenden.

Deze informatieve dag bestaat uit twee delen:

* 10.00 -12.30 uur: Chemische, Biologische, Radiologische en Nucleaire risico's (CBRN)
Risicobeheersing bestaat zowel uit preventie als uit hulpverlening. Bij preventie moet worden uitgegaan van:
o Hoe breng je de risico's in kaart?
o Communicatie: hoe communiceer je met beleidsmakers met hulpverleners, burgers en bedrijven? Dit onderwerp komt ook in de middag terug in het kader van de publiekprivate samenwerking.

Bij hulpverlening draait het om mensen, middelen, materialen voor detectie, decontaminatie, collectieve en individuele bescherming.
* 13.30 -16.00 uur: Crisismanagement
Van bedrijven wordt een zekere mate van zelfredzaamheid verwacht. Hoe wordt dat ingevuld? Welke instrumenten zijn daarvoor nodig? Daarbij kan worden uitgegaan van:
o Een toolkit
o De norm voor de weerbaarheid van bedrijven bij incidenten - NEN 7131. Hoe maak je die concreet?
o Incidentregistratie - wat rapporteer je en met welk doel? o Publiekprivate samenwerking - wat moet er geregeld worden tussen hulpverleners en de vitale infrastructuur?
o Auditing - hoe beoordeel je de weerbaarheid van bedrijven? o Oefenmanagement - hoe integreer je oefeningen in de effectiviteitbeoordeling?

Meedoen
NEN wil graag de mening van belanghebbenden over de genoemde onderwerpen horen. Het gaat hierbij om eerste aanzet, er kunnen dus meer onderwerpen ter tafel komen.
Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Steven van der Minne, e-mail: chemistry@nen.nl.