Gemeente Pekela


Deelnemers gevraagd voor oprichting wijkteam Oude Pekela Noord-Oost

Op woensdag 30 juni om 19.30 uur is er in dorpshuis De Snikke een bijeenkomst voor bewoners van Oude Pekela Noord-Oost (gebied gelegen ten noordoosten van de Raadhuislaan en de Wedderweg). Doel is om een start te maken met de oprichting van Wijkteam Oude Pekela Noord-Oost.

Aanmelden voor het wijkteam
Onder leiding van Harry van Ommen, wijkregisseur Werk aan de Wijk!, kunnen bewoners aangeven welke wensen zij hebben voor hun wijk. Deze lijst met onderwerpen is uitgangspunt voor het wijkplan dat het wijkteam gaat maken. Aan het einde van de avond kunnen belangstellenden zich aanmelden als lid van het wijkteam. Zij werken de wensen dan verder uit met elkaar. Harry hoopt op een grote opkomst van ouderen en jongeren, inwoners en ondernemers.

Samenwerken op basis van een wijkplan
Het wijkteam dat uiteindelijk uit minimaal tien mensen zal bestaan gaat aan de slag om een wijkplan te maken. In het wijkplan kunnen bijvoorbeeld wensen staan over het onderhoud van de plantsoenen, de verlichting in de straat, het plaatsen van speeltoestellen en het aanbod van het welzijnswerk in de wijk. Door het wijkteam, de gemeente Pekela en Acantus wordt in overleg bekeken welke wensen haalbaar zijn. Gezamenlijk zorgen zij dan voor de uitvoering van de plannen.