Deelgemeente Charlois Rotterdam

Jazz op Zuid van start!

Heel Rotterdam zindert de komende weken van de jazz. Als opmaat van North Sea Jazz is er ook dit jaar weer North Sea Round Town. Ook op Zuid kunt u dit jaar weer veel bijzondere, meestal gratis concerten verwachten. Vanavond is het eerste concert!

Joke Bruijs treedt op 30 juni op met de hippe jonge band BOSCO. Iedereen is vanavond woensdag 23 juni- van harte welkom op de officiële opening van North Sea Round Town op Zuid in Theater Zuidplein. Naast de officiële aftrap met een hapje en een drankje worden hier twee bijzondere concerten verzorgd door zangeres Elizabeth Simonian en het swingende Wim Warmans Latin Confusion.

Officiële kick-off: 19.00 uur. Start concert: 20.15 uur. Kleine zaal Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64. Toegang: gratis

Andere concerten in Charlois:

Op zaterdagavond 26 juni speelt het KRPH-orkest, onder leiding van dirigent Gerhart Drijvers, in de Oude Kerk een gevarieerd programma, van klassiek tot modern.

Start concert: 20.00 uur. Oude Kerk Charlois, Charloisse Kerksingel 35. Toegang: gratis

Op zondagmiddag 27 juni swingt de Charloisse Kerksingel van 13.00 tot 19.00 uur de pan uit. Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd een mooie line-up samen te stellen met veel nieuwe namen en natuurlijk ook enkele oudgedienden.

Om 13.00 uur bijt Renske Taminiau met haar band het spits af. Een veelbelovende jazz-artieste wiens debuut-cd vorig jaar verraste. Om 14.30 uur speelt The Jazz Connection Tribute to Louis Prima. Om 16.00 uur treedt Margriet Sjoerdsma op, een van Rotterdams beste Jazz-zangeressen. En om 17.30 uur sluiten oudgediende Hans Dulfer en zijn band het festival af. Dit jaar met als speciale gast een bekende trompettist.

Toegang: gratis

Op woensdag 30 juni komt Joke Bruijs naar Charlois! Deze gelauwerde Rotterdamse alleskunner treedt in Theater Zuidplein op met de hippe jonge band BOSCO.

Start concert: 20.15 uur. Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64. Toegang 19,50/ 15,-

Maar ook op veel andere plekken (op Zuid) zijn concerten. Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws op: www.northsearoundtown.com