Gemeente Nijmegen

Speelhuis voor Hatert

25/06/2010

Op 30 juni 2010 opent wethouder Jan van der Meer een NHG-speelhuis in Hatert. Het speelhuis, een speeltoestel met glijbaan, is een geschenk van Nationale Hypotheek Garantie aan de kinderen en bewoners van Hatert. Hiermee wil NHG bijdragen aan de leefbaarheid in de wijk.

Het openingsfeest wordt aangekleed met leuke activiteiten voor kinderen, zoals interactieve theatervoorstellingen, schminken, grappige ballonnenartiesten, clowns en goochelaars en springkussens. Alle activiteiten vinden plaats in het park aan de Opaalstraat in de wijk Hatert.

NHG schenkt twee maal per jaar een speelhuis aan een `krachtwijk'. Hatert is één van de 40 krachtwijken die door voormalig minister Vogelaar is aangewezen voor extra investeringen op het gebied van leefbaarheid. De primaire taak van NHG is het eigenwoningbezit voor mensen met een laag inkomen mogelijk maken. Volgens NHG draagt het eigenwoningbezit positief bij aan de sociaal-economische situatie in de krachtwijken en daarmee ook aan een betere leefbaarheid in die wijken.

Samen met de gemeente is gekeken naar een geschikte locatie voor het speelhuis. Gekozen is voor het park aan de Opaalstraat omdat dit een vrij nieuw park is dat samen met bewoners tot stand is gekomen.

Programma opening speelhuis
14.00 uur - start kinderactiviteiten
15.15 uur - officiële openingshandeling door wethouder Jan van der Meer en Karel Schiffer, algemeen directeur NHG 15.45 uur - einde officiële openingshandeling 17.00 uur - einde kinderactiviteiten