Gemeente Amsterdam, stadsdeel nieuwwest


Deysselbuurt
25 juni 2010

---

Jongeren presenteren plannen van Deysselbuurt

24 juni 2010
Woensdag 30 juni om 17.00 uur openen dertig jongeren een expositie met hun maquettes en stedenbouwkundige ontwerpen voor de Lodewijk van Deysselbuurt. De expositie is het sluitstuk van een acht maanden durend naschools leertraject.

De middelbare scholieren kregen twee keer per week les in architectuur, bouwkunst en beeldende vormgeving. De leerlingen zitten op het Caland Lyceum, Hervormd Lyceum West, Nicolaas Lyceum, Comenius Lyceum en Calvijn.

Een vakjury met onder andere stadsdeelwethouder Paulus de Wilt (Stedelijke Vernieuwing) beoordeelt de plannen en kiest het meest duurzame, creatieve ontwerp uit. Het thema gezondheid en duurzaamheid leverde veel ideeën op. Zoals parkeren aan de rand van de buurt, stoeptegels die energie opwekken zodra hierop gelopen wordt en grote speelterreinen voor jong en oud.

Stichting Creative Urbans organiseert de training, in opdracht van stadsdeel Nieuw-West, de Dienst Ruimtelijke Ordening en woningcorporatie Far West. Far West bewaart de ontwerpen van de jongeren voor over enige jaren, nu de woningcorporatie het uitwerkingsplan voor de Van Deysselbuurt heeft uitgesteld.

Locatie en meer informatie


* Kunstenhuis Westergasfabriekterrein - Polonceaukade 28
* Meer informatie is te vinden op www.creativeurbans.nl
---