Gemeente Tiel


Rioolvervanging en nieuwe inrichting Grotebrugse Grintweg e.o. Tiel

Het riool in een deel van de Grotebrugse Grintweg, Fabriekslaantje en Hoogendijkstraat is aan vervanging toe. Deze werkzaamheden bieden meteen een kans om delen van het gebied opnieuw in te richten waardoor meer parkeerplaatsen ontstaan en de snelheid in de straat verlaagd wordt. Op woensdag 30 juni 2010 organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor bewoners waarin zij een toelichting krijgen op het nieuwe ontwerp.

In het nieuwe ontwerp heeft het realiseren van extra parkeerplaatsen de hoogste prioriteit gekregen. Over bijna de hele lengte van de Grotebrugse Grintweg, tussen het Fabriekslaantje en de Korte Binnenhoek komen langs-parkeervakken. Op het deel ter hoogte van de Kranshof komen extra haaks-parkeervakken. In totaal zijn er na de herinrichting ongeveer 110 officiële parkeerplaatsen, tegenover 40 in de huidige situatie. Verlaging van de snelheid ontstaat door de bestaande en nieuwe bomen te gebruiken als snelheidsremmers en het instellen van een 30 km zone. Verder staan de volgende maatregelen in het ontwerp:
* Eenrichtingsverkeer Hoogendijkstraat via de Betuwestraat;
* Nieuwe klinkerverharding met kruisingsvlakken in kleur;
* Planten van bomen ter hoogte van de Kranshof.

Om welke straten gaat het?
Het betreft de volgende straten: Fabriekslaantje: het deel gelegen tussen de huisnummers 1 tot en met 15, Grotebrugse Grintweg: het deel tussen het Fabriekslaantje en de Korte Binnenhoek en Hoogendijkstraat

Rioolvervanging en extra rioolbuis

Behalve dat de openbare ruimte deels een nieuwe inrichting krijgt, wordt het riool vervangen. Ook komt er een extra rioolbuis onder de weg te liggen. Deze extra rioolbuis is voor de afvoer van schoon regenwater dat afkomstig is van de toekomstige nieuwbouw in dit gebied én voor overtollig grondwater. Deze maatregel is één van de maatregelen van het uitvoeringsplan 'Tiel Oost droger en mooier', waarin gemeente en Waterschap Rivierenland samenwerken.

Informatiebijeenkomst

Bewoners van de eerder genoemde straten hebben een uitnodiging ontvangen voor de informatiebijeenkomst op woensdag 30 juni. Ook bewoners van aangrenzende straten en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is het gebouw van de TKV (de voormalige RK-kerk) aan de Meeuwstraat. De zaal is open vanaf 19.00 uur, zodat de aanwezigen, als zij dat willen, de tekeningen alvast kunnen bekijken.